Türkeş: ‘Masumiyet karinesi’ sadece akraba ve yandaşlar için mi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, masumiyet karinesinin ‘sadece akrabalar ve yandaşlar’ için geçerli bir kural olmadığına işaret ederek, “Bakanlarınız için vurguladığınız ‘masumiyet karinesi’, ‘dış’ mihraklar için de dolay.

Google Haberlere Abone ol
Türkeş: ‘Masumiyet karinesi’ sadece akraba ve yandaşlar için mi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, masumiyet karinesinin ‘sadece akrabalar ve yandaşlar’ için geçerli bir kural olmadığına işaret ederek, “Bakanlarınız için vurguladığınız ‘masumiyet karinesi’, ‘dış’ mihraklar için de dolaylı yoldan işaret ettiğiniz Hizmet Hareketi için de geçerli değil midir.” diye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

Tuğrul Türkeş, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili tavrı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'kalkınan bir Türkiye istemiyorlar' söyleminin son perdesinin bugünlerde oynandığına işaret ederek, “Bu olsa olsa toplumun dikkatini gerçeklerden uzaklaştırıp faili gayri muayyen bir hedefe doğru kandırma girişimidir.” dedi.

Son olarak Erdoğan’ın, 17.12.2013 tarihinde Konya’da yaptığı konuşmada, rüşvetin ve yolsuzluğun üzerine giden soruşturmayı bir 'kirli operasyon' şeklinde nitelediğini hatırlatan Türkeş, “Operasyonun Sayın Erdoğan nezdinde ‘kirli’ olarak algılanması, evvela soruşturmayı kendisine yönelik imiş gibi addetmesinden kaynaklanmaktadır. Tertemiz savcıların ve emniyet mensuplarının yürüttükleri soruşturmayı ‘iç ve dış mihrakların AKP karşıtı bir faaliyeti’ şeklinde kamuoyuna takdim etmek ise en hafif tabirle gülünçtür.” diye konuştu.

"MASUMİYET KARİNESİ, HİZMET HAREKETİ İÇİN DE GEÇERLİ DEĞİL MİDİR?"

Türkeş, ‘Bu durumda Sayın Erdoğan’a sormak gerekir’ diyerek şunları sıraladı: “Velev ki (siz bu tabiri seversiniz) gerçekten Türkiye’yi kalkındırıyorsunuz ki bu doğru değildir, tek yaptığınız bir ‘sürdürülebilir borç sistemi’ tesis etmektir. Söz konusu kalkınmanın talanla, yağmayla yapılması doğru mudur? (Veya mümkün müdür?) Siz Türkiye’nin ‘2023’ hedefine; adı yolsuzluk ve rüşvet skandalına bulaşmış, aileleri vergilendirilmemiş kazanç erbabı ile içli dışlı bakanlardan müteşekkil bir kabine ile mi varmayı planlıyordunuz? Siz elinizdeki belgeleri ve delilleri o da varsa kamuoyuna açıklamadıkça, bakanlarınız için vurguladığınız ‘masumiyet karinesi’; ‘dış’ mihraklar için de dolaylı yoldan işaret ettiğiniz Hizmet Hareketi için de geçerli değil midir? Gerçekten Türkiye’yi kalkındırmak ve Türkiye’nin dış itibarını yükseltmek istiyorsanız; evinde kasalar ve paralar bulunan sanıkların sizlerin ve parti kalemşorlarınızın ısrarla vurguladığı ‘masumiyet karinesini’, elinizde somut delil olmaması halinde bunu üzülerek söylüyorum ki bahsi geçen ‘mihraklar’ için de göz önünde tutmalısınız. Çünkü ‘masumiyet karinesi‘ sadece akrabalar ve yandaşlar’ için geçerli bir kural değildir.”

“BAKANLAR DERHAL AÇIĞA ALINMALIDIR”

Yaptıkları işler ve üzerine yürüdükleri yolsuzluk konusunda fevkalade cesur ve atak davranan savcıları ve emniyet güçlerini, basit usul hatalarını gerekçe göstererek açığa almanızın haklı gösterilebilmesi için bakanların da (aynı şekilde) derhal açığa alınmaları gerektiğini savunan MHP’li Türkeş, "Sayın Erdoğan; şayet yarınlarda kendi ailesiyle ilgili benzer soruşturmalara muhatap olup ve kendisinin de istifa etmek zorunda kalmayacağından bir korkusu yoksa; soruşturmada adı geçen bakanların istifalarını acilen temin etmelidir. İtiraf etmeliyiz ki geliştirdiğiniz söylemler artık bayatlamıştır. Halk arasında zengin bir hiciv stoku yarattınız. Bu anlamda, döneminizde Türkiye’nin en çok kalkınan şubesi hiç kuşkusuz 'mizah' (hatta 'kara mizah') olmuştur. Söz konusu sahadaki eksikliğimizi giderdiğiniz için size müteşekkir olmakla birlikte, bunun dışındaki yaptığınız işlerde ve söylediğiniz sözlerde bir hayır görmüyoruz.” açıklamasını yaptı.


CİHAN

Yorumlar