Türker: Dışişleri Bakanlığı Başbakan'a posta koymuştur

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Dışişleri Bakanı, başbakanı dışında 'Böyle bir şey yoktur' demiş.

Google Haberlere Abone ol
Türker: Dışişleri Bakanlığı Başbakan'a posta koymuştur

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Dışişleri Bakanı, başbakanı dışında 'Böyle bir şey yoktur' demiş. O zaman Başbakan'ın yaptığı şey halka yönelik 'Ben posta koyuyorum' görüntüsü vermektir. Ama bana göre Dışişleri Bakanlığı Başbakan'a posta koymuştur." dedi.

Partisinin aday tanıtımı için Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi Frances Ricciardone'nin operasyonla ilgili yaptığı iddia edilen açıklamalarına karşı söylemleri eleştirdi. Türker, Dışişleri Bakanlığı'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemleri aksine açıklamalarda bulunduğunu ifade ederken, Başbakan'ın halka karşı konuşmasında posta koyduğu görüntüsünü verdiğini, ancak Dışişleri Bakanlığı'nın Başbakan'a posta koyduğunu iddia etti.

Türker, şöyle dedi: "Başbakan'ın bu söylemini Dışişleri Bakanlığı tamamen tersini söyleyerek farklı bir yöne çekmiştir. Başbakan'ın bu konuşmasından önce Amerika büyükelçisi ile ilgili çıkan bazı haberlerle ilgili olarak 'Ben böyle bir şey demedim' diyerek açıklama yapmış. Başbakan'ın o açıklamasının ardından Dışişleri, doğal olarak büyükelçiyi böyle bir durum varsa çağırıp sorması gerekir. Ama Amerika Büyükelçisi'nin açıklamasını yeterli bulup, büyükelçinin çağırılmasına gerek yoktur. Açıklaması yeterli bulunmuştur deyip olayı kapatmıştır.

"DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BAŞBAKAN'A POSTA KOYDU"

E..şimdi bunu yaptırım gücü diye açıklamasına gerek yok. Özellikle uluslararası ilişkilerde söylenmez, yapılır. Eğer aslı varsa bunun yapılacak olan yolu şuydu; ilgili kimse yabancı misyon çağırılır, sorar sen böyle bir şey yaptın mı diye. Alacağı cevaba göre de ertesi gün onu ya yeterli bulmuştur diye açıklama yapar ya da istenmeyen adam diye diplomaside çok geçer bir kavramla ilan eder ve 24 saat ya da 48 saat içerisinde ülkeyi terk etmesini isterdi. Dışişleri Bakanı, Başbakan dışında 'Böyle bir şey yoktur' demiş. O zaman Başbakan'ın yaptığı şey halka yönelik 'Ben Posta koyuyorum' görüntüsü vermektir. Ama bana göre Dışİşleri Bakanlığı, Başbakan'a posta koymuştur." CİHAN

Yorumlar