Türker: Basın özgürlüğü, demokrasisinin gelişmişlik göstergesidir

DSP Genel Başkanı Masum Türker, özgür insan ve özgür toplum varsa özgür basının da var olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türker: Basın özgürlüğü, demokrasisinin gelişmişlik göstergesidir

DSP Genel Başkanı Masum Türker, özgür insan ve özgür toplum varsa özgür basının da var olduğunu söyledi. Masum Türker, "Basın özgürlüğü, demokrasisinin gelişmişlik göstergesidir." dedi.

    10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Masum Türker, “Demokrasinin işleyişinde denetim işlevini üstlenen gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Ülkemizdeki zor koşullara rağmen görevlerini yerine getirmek için var güçlerini ortaya koyan gazetecilerimize, gazetecilerin özgür olduğu bir Türkiye dileklerimle çalışmalarında başarılar diliyorum. Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak, doğru bilgilendirmek için yaptıkları çalışmalarla demokrasinin varlığını sürdürebilmesi için çok önemli işlevlere sahiptirler. Gazetecileri görevlerini yaptıkları için suçlamak, onları doğruları yansıttıkları için cezalandırmak, demokratik rejimlerde olmaması gereken eylemlerdir.” görüşünü belirtti.

    "BASIN ÖZGÜR OLMALIDIR"

    Türker, son yıllarda Türkiye’de demokratik bir ülkede yaşanmaması gereken uygulamaların yapıldığını belirterek “Yazarlara ve gazetecilere ya dava açılıyor ya da tutuklanıyorlar. Basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan yasal düzenlemelere her fırsatta yenisi ekleniyor. Basın özgür olmalıdır. Özgür insan ve özgür toplum varsa özgür basın var oluyor. Basın özgürlüğü, demokrasisinin gelişmişlik göstergesidir. Unutulmamalıdır ki basını özgür olmayan bir ülkede, demokrasiden de özgürlüklerden de insan haklarından da söz edilemez.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar