‘Türk bayrağı bu milletin namusudur, ona uzanan eller kırılır’

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Lice’de kışlaya giren terör yandaşı bir grubun Türk bayrağını indirmesine sert tepki gösterdi. Yeniçeri, “Türk bayrağı bu milletin namusudur, ona uzanan eller kırılır.” dedi.TBMM bahçesinde...

Google Haberlere Abone ol
‘Türk bayrağı bu milletin namusudur, ona uzanan eller kırılır’

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Lice’de kışlaya giren terör yandaşı bir grubun Türk bayrağını indirmesine sert tepki gösterdi. Yeniçeri, “Türk bayrağı bu milletin namusudur, ona uzanan eller kırılır.” dedi.

TBMM bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yeniçeri, Lice’de kışlada Türk bayrağının indirmesi olayını değerlendirdi. Bayrağın milletin namusu olduğunu belirten Yeniçeri şöyle devam etti: “Bayrağa uzanan eller kırılır. Burada özellikle hükümetin ve yetkililerin gerektiği biçimde o bayrakları orada korumaları gerekir. Aslında bu bütün olan biten aslında bir devlet zafiyetinin ‘vesayetten Türkiye’yi kurtarıyoruz’ diye diye, Güneydoğu’da bir vesayet sistemi oluşturulduğunu ve onun bölgede hakim olduğunu görüyoruz. Anlaşılan o ki PKK bölgede devletleşmiş, devlet bölgede marjinalleşmiştir. ‘Şehit gelmiyor, çatışma olmuyor’ şeklinde bir anlayışla hareket ediyorlar. Kırım da işgal edildi Ruslar tarafından. Hiç ölü olmadı. Sebebi de teslim oldukları için olmadı. Hükümet de teslimiyeti çözüm olarak kabul ediyorsa problem yok ama olan bir gerçek var. Bölgede ciddi bir PKK örgütlenmesi var. Bir KCK hakimiyeti var. Bu hakimiyetle birlikte bölgede defakto dediğimiz fiili bir durum var. Devletin otoritesinden daha çok PKK’nın otoritesi hakim olmuş. Bayraklara el uzatma noktasına kadar iş uzanmıştır. Sözün bittiği yere doğru Türkiye ilerlemektedir.”

Bayrak indirmenin demokratik özerklik ilanı olup olmayacağı yönündeki soruya ise Yeniçeri şu cevabı verdi: “İlk defa söylüyorum; Türkiye’de özerklik kavramı öyle bir hükümetin karar vereceği ya da öyle idari yönden alınacak bir hükümle hayata geçirilebilecek bir şey değildir. Özerklik bütün milleti ilgilendirmektedir. Böyle bir karar her şeyden önce bir referandum sonucu ortaya konulabilir. Hükümetin de bir sınırı var, sınırını bilmek durumundadır. Türkiye Cumhuriyeti’ni bölecek bir takım operasyonların altına imza atmaması gerekir. Buradan özellikle uyarıyorum. Eğer özerklikle ilgili hükümet bir şey söyleyecekse halka söyleyecek. Tayyip Erdoğan ile Öcalan arasında çevrilen bir takım entrikalara millet kurban edilemez. Milletin istiklal ve istikbalini gerekirse millet korumakla karşı karşıya kalabilir.”

'GIKI ÇIKMAYACAK'

Başbakan’ın bayrak olayı ile ilgili açıklama yapmamasına da yorum yapan Yeniçeri, “Başbakan’ın cumhurbaşkanlığı seçimine kadar gıkı çıkmayacak. Sesi çıkmamasının nedeni cumhurbaşkanlığı seçimidir.” dedi.

Askerin olaya müdahale etmemesini de değerlendiren Yeniçeri, “Tayyip Erdoğan iktidarı, bölgede askeri garnizonun içine hapsetmiştir. Bölgedeki emniyet güçlerini karakolun içine hapsetmiştir. Vali de vilayetten ibaret bir iktidara sahiptir. Sokaklar terörist KCK dediğimiz yapılanmanın etkisi altındadır. Özellikle belirli bölgelerde. Hakkari’de yüzde 96 oranında hakim oldukları ifade ediliyor. Hükümetin gücü yalnız TSK ve bürokrasiye yetiyor. Talimat vermiş. ‘Yol kestikleri zaman müdahale etmeyeceksiniz’ diye.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar