TÜRGEV’e bedelsiz arazi tahsisi TBMM’de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İstanbul’da Kartal Belediyesi’nin arazisi iken yapılan baskı sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) geçirilen arazinin TÜRGEV’e bedelsiz devredilmesi ve burada Recep Tayyip Erdoğan’ın eşinin anne-babasını.

Google Haberlere Abone ol
TÜRGEV’e bedelsiz arazi tahsisi TBMM’de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İstanbul’da Kartal Belediyesi’nin arazisi iken yapılan baskı sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) geçirilen arazinin TÜRGEV’e bedelsiz devredilmesi ve burada Recep Tayyip Erdoğan’ın eşinin anne-babasının adına yurt yapılmasını TBMM gündemine taşıdı.
Umut Oran’ın, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Oran’ın önergesinde yer alan sorular şöyle:

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal Belediyesi’ni zorlayarak takas yöntemiyle aldığı Esentepe Mahallesi'ndeki (1106 ada, 92 parseldeki) 9 bin 260 metrekarelik araziyi bedelsiz olarak 2011 yılında, yönetiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve aile bireylerinin bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) neden tahsis etti?
TÜRGEV’in yaptırdığı 15 bin 468 metrekarelik kız yurduna Recep Tayyip Erdoğan’ın eşinin anne babasının ismi olan Hayriye-Cemal Gülbaran ismi neden verildi?

- Kartal Belediyesi'nin aynı arsa için verdiği iş bitirme belgesinde yurdun bedeli 9 milyon 102 bin TL iken, TÜRGEV'in belgesinde bedel olarak neden 10 milyon 827 bin 600 TL görünmektedir? Aradaki 1 milyon 725 bin 600 TL’nin akıbeti ne oldu, kime aktarıldı?

- TÜRGEV’in 432 yataklı bu kız yurdunda halen barınmakta olan çocuklarımız hangi okulların öğrencileridir?

- TÜRGEV’in bu yurtlarında kalan öğrencilerimizin halen devam ettikleri okulların isimleri nedir, bu okulların tam listesi nedir? CİHAN

Yorumlar