Tuncel: Ağrı’daki seçimleri iptal ettiniz, Ceylanpınar’daki seçimi de iptal edin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, Ağrı’daki seçimlerin iptal edilmesini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Tuncel: Ağrı’daki seçimleri iptal ettiniz, Ceylanpınar’daki seçimi de iptal edin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, Ağrı’daki seçimlerin iptal edilmesini eleştirdi. AK Parti’nin itirazının kabul edilip, kendi itirazlarının reddedilmesine tepki gösteren Tuncel, "Ağrı seçimini iptal ettiniz, Ceylanpınar’daki seçimi de iptali edin." dedi.

Meclis’teki grup toplantısında konuşan Tuncel, önceki gün hayatlarını kaybeden iki çocuğun ailesine baş sağlığı diledi. 30 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren Tuncel, "Kürdistan’da büyük bir başarıya imza atan Kürdistan halkına teşekkür ediyorum. Partimize verdikleri destek önemli ve anlamlı. HDP ile girdiğimiz seçimde bize büyük destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Seçim sonuçlarına göre halkımız kazanmıştır. Halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

Seçimlerin bir son değil kendileri için bir başlangıç olduğunu belirten Tuncel, "Bu başlangıç mücadeleye yeni başlıyoruz. Durmak yok mücadeleye devam. Seçim sonuçlarını sadece bizim açımızdan değerlendirmek yeterli değil." dedi.

"YSK İLE AKP İŞBİRLİĞİ İÇİNDE Mİ?"

Ağrı’daki seçimlerin iptal edilerek Haziran’da yeniden yapılmasına yönelik kararı eleştiren Tuncel, "Ağrı’da 15 defa sayım yapıldı. Bu garip değil mi? Bu nasıl bir demokrasi bu nasıl bir hukuk? Nasıl oluyor da bizim itirazlarımız reddediliyor? İktidar partisinin itirazları kabul ediliyor. YSK, AKP ile işbirliği içinde mi? Bizim itirazlarımız nasıl reddediliyor? Seçim sonuçları üzerinde şaibe kalkmamıştır. Ağrı seçimini iptal ettiniz, Ceylanpınar’daki seçimi de iptali edin. Sandıklara sahip çıkan halkımıza selam ve sevgilerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar