TSK'da 2013 yılında 59 intihar hadisesi yaşandı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 337 rehberlik ve danışma merkezinde 961 personelle askerlere hizmet verildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TSK'da 2013 yılında 59 intihar hadisesi yaşandı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 337 rehberlik ve danışma merkezinde 961 personelle askerlere hizmet verildiğini söyledi. Bu tedbirlere rağmen ölümle sonuçlanan olaylar olduğunu dile getiren Yılmaz, bunlarla ilgili adli ve idari soruşturma açıldığını vurguladı. Yıllar itibariyle intiharların azaldığını belirten Yılmaz, 213 yılında şimdiye kadar 59 intihar hadisesinin yaşandığını kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2014 yılı bütçe görüşmelerinin 11'inci turunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Millî Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı bütçe ve kesin hesapları ele alındı. Yapılaı oylama ile bütçeler kabul edildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bakanlıklarına ayrılan bütçeyi en üst düzeyde harcamaya özen gösterdiklerini söyledi. "Paramızın bir kısmı uzaya gidiyor uydu olarak." diyen Ergün, artık Türkiye'nin fotoğraflarını kendisinin çektiğini belirterek kendi haberleşmesini ve diğer sistemlerini yapmasına sahip olacağını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu hatırlatarak "Başımız dik, alnımız açık ve ordumuzla gurur duyuyoruz." dedi. Ya şehit ol ya gazi diye gönderilen Mehmetciklerin kendilerine emanet olduğuna dikkat çeken Yılmaz, askere gelenlerin ilk defa psikologla karşılaştıklarını anlattı.

Rehberlik ve Danışma Merkezlerinin askerlere 337 merkez 961 personelle hizmet verdiğini belirten Yılmaz, bunların artırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu tedbirlere rağmen ölümle sonuçlanan olaylar olduğunu dile getiren Yılmaz, bunlarla ilgili adli ve idari soruşturma açıldığını ve en ince ayrıntısına kadar araştırıldığını vurguladı. Şimdiye kadar bu şekilde araştırılmamış hiçbir olayın olmadığını ifade etti.

Yıllar itibariyle intiharların azaldığını belirten Yılmaz, 2000 yılında 149 er ve erbaş, 2001 yılında 127, 2010 yılında 80 iken; 213 yılında şimdiye kadar 59 intihar hadisesinin yaşandığını kaydetti. İntihar olaylarının sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinde değil toplumun genelinde yaşandığına dikkat çeken Yılmaz, toplumun bir yansıması olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde de yaşandığını ifade etti.

Toplumsal barış ve bir bütünlük içinde yaşamak için çalıştıklarını anlatan Yılmaz, "Çözümsüzlük için her yıl belli bir oranda şehit verilme" anlayışına son vermek istediklerini vurguladı. Mahkeme kararıyla terör örgütünün 'terör örgütü' olduğunun tescil edildiğini belirten Yılmaz, 33 erin şehit olmasını kimsenin unutturamayacağını ifade ederek burada şehit olanların içinde milletin tüm unsurları bulunduğunu dile getirdi. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un şiirinden bir bölüm okuyan Bakan Yılmaz, "Tek ocak kalana kadar bu ocak sönmez; bu bayrak inmez." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar