Torba'daki 11 madde daha kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen "Torba Kanun Teklifinin" 11 maddesi daha kabul edilerek, 22. maddeye gelindi.

Google Haberlere Abone ol
Torba'daki 11 madde daha kabul edildi

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 2. bölümünde yer saha 11 madde kabul edildi. Kabul edilen maddeler içerisinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne ilişkin bütün bölge müdürlüklerinin kapatılması da yer alıyor.

EPDK YETKİSİ

Buna göre, Elektrik Piyasası Kanunu'na katılan "Dağıtım sistemindeki kayıpların azaltılmasına ilişkin tedbirler" başlıklı geçici maddeye göre, 1 Ocak 2016'ya kadar teknik ve teknik olmayan kayıpların oranı vatan ortalamasının üstünde bulunan dağıtım bölgelerinde, öteki dağıtım bölgelerinden değişik düzenlemeler yapılmasına, hedef kayıp-kaçak oranlarının bir önceki senenin gerçekleşmeleri dikkate alınarak ve sonraki uygulama dönemleri de dahil olmak üzere tekrardan belirlenmesine EPDK yetkili olacak.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDA DEĞİŞİKLİK

Teklifle, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede "İl ve ilçe düzeyinde yapılması gereken iş ve işlemler" başlıklı madde, "İl ve ilçe düzeyinde yapılması gereken iş ve işlemler ile bağlı kuruluşlarla ilişkiler" diye değiştiriliyor.

Bakanlık, merkez teşkilatı ile bağlı kuruluşlarınca yürütülen gençlik ve spor ile kredi ve vatan hizmetlerinin, belirleyeceği proje ve program dahilinde ve mevzuata müsait bir biçimde yürütülmesini sağlamak ve gözetmek, gelişmesini ve yaygınlaşmasını teşvik edici tedbirler almak ve bunların uygulama ve sonuçlarını denetlemekle görevli ve yetkili olacak.

PLANLAMAYI BAKANLIK YAPACAK

Bakanlık, yurt, spor tesisi, her çeşitli gençlik ve eğitim tesislerinin yapılması, kiralanması, işletilmesi, bağlı firmaların mülkiyetindeki taşınmazların tahsisi ve bu taşınmazlar üstünde kısıtlı ayni hak tesisi iş ve işlemlerini koordine etmeye, planlamaya yetkili olacak.

BİN 233 KADRO

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bin 152 ve Spor Genel Müdürlüğü'ne 81 kadro ihdas edilecek.

BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ KAPATILACAK

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölge müdürlükleri kapatılacak.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölge müdürlüklerinin kullanımında bulunan her çeşitli menkul ile taşıt, araç, malzeme ve malzeme, varsa her çeşitli borç ve alacaklar, yazılı ve elektronik ortamdaki her çeşitli kayıtlar ve öteki dokümanlar ile personeli Kredi Yurtlar il müdürlüklerine devredilecek.

GÖREVLERİ SONA ERECEK

Düzenleme yürürlüğe girdiği tarihte Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez teşkilatı ile Spor Genel Müdürlüğü ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nde; umumi müdür yardımcısı, müşavir, teftiş kurulu başkanı, 1. yasa müşaviri, daire başkanı, bölge müdürü ve bölge müdür yardımcısı, gençlik hizmetleri spor il ve ilçe müdürü, federasyon umumi sekreteri, vatan müdürü ve gençlik merkezi müdürü kadrolarında bulunanların görevleri hiç bir işleme lazım kalmaksızın sona erecek.

Bu kadrolarda bulunanlar araştırmacı kadrolarına halen bulundukları kadro dereceleriyle hiç bir işleme lazım kalmaksızın tayin edilmiş sayılacak.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar