"Torba Kanun"un 11 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda "Torba Kanun" teklifinin 11 maddesi kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
"Torba Kanun"un 11 maddesi kabul edildi

Kabul edilen maddelere göre, lisans mezunu ebeler, meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaştıktan ve diplomaları Sağlık Bakanlığı'nca tescil edildikten sonra "uzman ebe" şekilde çalışacaklar. Ebeler meslekleriyle ilgili bulunan özellik arz eden ünite ve bölgelerde belirlenecek esaslar çerçevesinde yetki vesikası alacaklar. 

İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. Üniversite Tıp, Hemşirelik, Yaşam Bilimleri ve Sağlık Bilimleri fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak.

Üniversitenin mütevelli heyeti, Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Rektör, Bakanın seçeceği bir aza ile Yükseköğretim Kurulu nedeni ile seçilen profesör unvanına sahip bir aza olmak üzere, toplam 5 üyeden oluşacak.

Üniversite, yabancı dilde eğitim sağlayan program açma, yabancı yükseköğretim kurumları ile müşterek program yürütme de dahil olmak üzere ülke dışındaki yükseköğretim kurumlarıyla her çeşitli iş birliğine dair protokol yapabilecek.

Mektebi Tıbbıyeyi Şahane adıyla hizmet eda etmek üzere inşa edilen ve halen Marmara Üniversitesi hesabına tahsisli bulunan Haydarpaşa Kampüsü, Sağlık Bilimleri Üniversitesine tahsis edilecek.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜZDE 50 ZAM

Teklifle, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne 2735 kadro ihdas ediliyor.

Teklife ihdas edilen maddeyle, sıhhat çalışanlarının nöbet ücretleri yüzde 50 oranında artırıldı.

EK DERS ÜCRETİ

Ek ders ücretleri, hususi eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli muallim ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik şekilde açılan hususi derslik öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında vazife piyasa yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ödenecek.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, verdiği aranın ardından, komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine, birleşimi, bugün saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar