Toprak: Sandık bölgesinde manipülasyon yapmaya çalışıyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, bugün basında yer alan ‘sandıkta moral bozma planı’ iddiasıyla ilgili olarak, “Sandık bölgesinde manipülasyon yapmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Toprak: Sandık bölgesinde manipülasyon yapmaya çalışıyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, bugün basında yer alan ‘sandıkta moral bozma planı’ iddiasıyla ilgili olarak, “Sandık bölgesinde manipülasyon yapmaya çalışıyor. Almadıkları oyu almış gibi gösterip, sandıklarda hile yapmak istiyorlar. Rakip partilerin, muhalefet partilerinin oradaki temsilcilerine soğutup uzaklaştırma gayesidir.” dedi.

Toprak, basında yer alan ‘sandıkta moral bozma planı’ iddiasıyla ilgili Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin sorularını cevapladı. Toprak, sandık sonuçlarının sadece Anadolu Ajansı (AA) personeline verilmesi iddiasıyla ilgili olarak, “Böyle birşeyi doğru bulmuyorum. Hükümet, AKP birşeyi dizayn etmeye çalışıyor. Mühürler ortada, fazla basılan oy pusulaları var. Bu seçim gerçekten çok önemli herkesin duyarlılık göstermesi lazım. Gördüğüm kadarıyla hükümetle AKP’nin yönetiminde bir panik var. Nasıl olur da, biz bu seçimi halkın iradesiyle değil de, ayak oyunlarıyla ele geçiririz yapısı var.” Diye konuştu.

Sonuçların sadece AA’ya verileceği iddiasının kendisini hiç şaşırtmadığını ifade eden Toprak, şöyle devam etti: “Toplumun haber alma haklarını elinden alan bir despot bir diktatörya bunu da yapabilir. Bürokrasiyi kendi parti bürokrasisi olarak görüyor. Bugün Twitter’ı, Youtube kapatmasını, gazeteleri tehdit etmesini bunların hepsi bize bu işaretleri veriyor. Hiç şaşırmadım."

SEÇİME BÜYÜK GÖLGE DÜŞTÜ

Seçime çok büyük gölge düştüğünü, tartışılır hale geldiğini, şaibeli olduğunu ifade eden Toprak, “Boş oyu getir, dolu götür gibi parasal şeyler dönmeye başladı. Çirkin şeyler. Bunlardan her şey beklenir. Gözleri kararmış, vicdanları kararmış bir iktidar. Koltuklar gelir geçer. Bunların esiri olmamalıyız. İktidara gelmek nasıl erdem ise gitmekte erdem olmalı. Bu kadar koltuklara yapışmanın altındaki nedeni artık kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu kadar iktidarlar geldi geçti hiçbiri bunu yapmadı. Ne var Türkiye’yi bu kadar kaosa sürükleyecek. İkiye bölecek paramparça edecek. Bunu yanlış buluyorum.”
CİHAN

Yorumlar