Toprak, MERS-Cov hastalığı önlemlerini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Sağlık Bakanı’na, Körfez ülkelerinde görülmekte olan MERS-Cov hastalığı ve Türkiye’de alınan tedbirleri sordu.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle...

Google Haberlere Abone ol
Toprak, MERS-Cov hastalığı önlemlerini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Sağlık Bakanı’na, Körfez ülkelerinde görülmekte olan MERS-Cov hastalığı ve Türkiye’de alınan tedbirleri sordu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Toprak, “Eylül 2012 de ilk kez tanımlanan MERS-Cov virüsü Ortadoğu ülkelerinden Avrupa’ya sıçramış ve çeşitli ülkelerde onlarca kişinin hastalanmasına sebep olmuştur.” dedi. Toprak, Müzezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:

"Türkiye’de MERS-Cov virüsü için önlemler alınmaya başlamış mıdır?

Ülkemizde tespit edilmiş MERS-Cov vakası bulunmakta mıdır?

Suudi Arabistan başta olmak üzere çoğunlukla Körfez ülkelerinde görülmekte olan bu hastalık sebebiyle, bu ülkelere seyahat etmekte herhangi bir sakınca var mıdır?

Söz konusu ülkelere seyahat edecek vatandaşlarımızın dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda bilgilendirilmişler midir?” CİHAN

Yorumlar