Toprak: AKP, Türkiye’yi medeni dünyadan koparmanın provasını yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “AKP dün gece sadece Twitter’ı kapatmadı.

Google Haberlere Abone ol
Toprak: AKP, Türkiye’yi medeni dünyadan koparmanın provasını yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “AKP dün gece sadece Twitter’ı kapatmadı. Türkiye’yi medeni dünyadan koparmanın provasını yaptı.” dedi.

Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı açıklamada AKP Hükümeti’nin Twitter’ı kapatmasına “Kimse halkımızı uygarlık yürüyüşünden alıkoyup orta çağ karanlığına hapsedemez.” diye tepki gösterdi. Nevruz’un yeni bir gün, yeni bir iklim, yeni bir yaşam; özgürlük, eşitlik ve barış anlamını taşıdığına dikkat çeken Toprak, şunları dile getirdi: “Türkiye Nevruz'u Twitter yasakları ile karşılamanın utancıyla bu bayramı kutlamak zorunda kalıyor. Başbakan’ın ‘Twitter’ın kökünü kazıyacağız' sözünden hemen sonra Twitter’ın kapatılması, nasıl bir anlayışın bu ülkeyi yönettiğini göstermesi bakımından içler acısı bir örnek oluşturmaktadır. Dün gece AKP Twitter’ı kapatarak kendisiyle ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasından duyduğu korkuyu, endişeyi ve kaygıyı göstermiştir. Ancak AKP dün gece sadece Twitter’ı kapatmadı. Türkiye’yi medeni dünyadan koparmanın provasını yaptı. Gazete ve televizyonları kapatan ya da devlet kaynaklarıyla yandaş müteahhitlere satan, kendisini eleştiren gazetecileri işten atan ya da cezaevine koyan AKP, dün gece Türkiye’de iletişim özgürlüğüne yeni bir operasyon yapmıştır. 15 milyon Twitter kullanıcısını cezalandırmak, bu hükümetteki akıl tutulmasını göstermektedir. Bütün televizyon kanalları gün boyu AKP mitinglerini verdikleri halde, AKP sosyal medyada insanların eleştiri özgürlüğüne tahammül edememiştir.”

"KİMSE HALKIMIZI ORTAÇAĞ KARANLIĞINA HAPSEDEMEZ"

Bütün dünyanın ibretle izlediği ve eleştirdiği bu kararı kınayan CHP’li Toprak, “AKP’nin nasıl bir parti olduğunu halkımız ve bütün dünya bir kez daha gördü. AKP medeni dünya ile bütünleşmiş bu ülkeyi yönetecek medeni cesarete sahip olmadığını göstermiştir. AKP iletişim hakkına saygı duymadığını göstermiştir. AKP baskı ve diktatörlük yöntemleriyle ülkeyi idare etmek istediğini göstermiştir. Ama AKP şunu unutmamalıdır, kimse halkımızı uygarlık yürüyüşünden alıkoyup orta çağ karanlığına hapsedemez. Buna izin vermeyeceğiz. Halkımız özgürlüğün önündeki bütün duvarları yıkacaktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar