TKP'den seçilen belediye başkanı 'suya 5 yıl zam yok' dedi

30 Mart yerel seçimlerinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Türkiye Komünist Partisi'nden seçilen Mehmet Fatih Maçoğlu, komünizmi tehlike olarak görenlerin yanılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TKP'den seçilen belediye başkanı 'suya 5 yıl zam yok' dedi

30 Mart yerel seçimlerinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Türkiye Komünist Partisi'nden seçilen Mehmet Fatih Maçoğlu, komünizmi tehlike olarak görenlerin yanılacağını söyledi. Köyden zorunlu göçenlerin ikamet ettiği bölgeye ulaşımı ücretsiz yapan ve suya 5 yıl boyunca zam yapmayacağını açıklayan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile yapacağı projelerle vatandaşlarla birlikte üretim yapmayı da hedefliyor.

Belediye başkanlığını kazanmasının ardından vatandaşlar tarafından ziyaretçi akınına uğrayan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, vatandaşların sorunları ile tek tek ilgilendikten sonra çözüm üretmeye çalışıyor. Yoğun telefon trafiğine de maruz kalan Maçoğlu, Türkiye’nin dört bir yanından arayan çok sayıda insanın destek vermek için hazır olduğunu açıkladı.

Ovacık ilçesinin köy boşaltmalarının ardından uzun yıllar boyunca çözülmeyen sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Belediye Başkanı Maçoğlu, belediye bütçesinin Türkiye’nin bir çok yerinde bulunan belediyeler gibi kötü olduğunu ifade etti. Belediye araç ve gereçlerinin de oldukça eski ve kullanılmaz halde olduğunu belirten Maçoğlu, ekonomik anlamda iyi olan belediyelerle işbirliği yaparak bu olumsuz durumu atlatmaya çalışacaklarını kaydetti.

“KÖYÜ BOŞALTILAN MAHALLEYE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK”

1993-94 yıllarında Ovacık ilçesinde köyü boşaltılan vatandaşların ilçe merkezine yerleştiklerini ve kötü koşullarda yaşadığını ifade eden Başkan Maçoğlu, köyleri boşaltılan ailelerin bulunduğu mahalleye, araçlarımız 5 yıl süresince ulaşımı ücretsiz sağlayacak. Su zaten cüzi bir miktara verilecek. 5 yıl boyunca da suya zam yapılmayacak." diye konuştu.

“MAKAM ARACINI KULLANMAYACAĞIM”

Belediye araçlarının oldukça kötü durumda olduğunu ifade eden Maçoğlu, belediyeye ait makam aracını kullanmayacağını söyledi. Özel aracını kullanacağını ifade eden Maçoğlu, “Zor durumda kalmadığım sürece makam aracını kullanmayacağım. Çünkü şahsıma ait bir aracım var.” dedi.

“MİMAR VE MÜHENDİSLER BİZE YARDIM ETMEK İSTİYOR”

Ovacık Belediyesi'nin dar bütçeye sahip olduğunu ifade eden Maçoğlu, belediyeye yardım etmek isteyen çok sayıda mimar ve mühendis olduğunu açıkladı. Yurt dışından önce Türkiye’de yüzlerini kendilerine dönmek isteyen ve kendilerine katkı sunmak isteyen çok sayıda mimar ve mühendis olduğunu belirten Maçoğlu, öncelikli olarak bu insanlarla görüşmelerin olacağını vurguladı.

“KOMÜNİZİMİN TEHLİKE OLMADIĞINI GÖSTERECEĞİZ”

Komünizmin Türkiye’de bir öcü ve ucube olarak gösterilmek istendiğini ifade eden Maçoğlu, yapacakları çalışmalarla komünizmin tehlike olmadığını göstereceklerini kaydederek şöyle konuştu: "Bu memlekette komünizmi muhalif olarak, ucube olarak göstermek isteyenler halkın demokrasi mücadelesine engel olmak isteyenlerdir. Herkeste çok iyi biliyor ki, “ Komünizm” demokrasidir. Başka da bir karşılığı yoktur. Komünizm bu coğrafyada öcü olarak gösterildi. Halbuki bu böyle değil. Bu coğrafyada yapacaklarımızla aslında komünist hareketin topluma bir örnek olacağı kesin. Önümüzdeki dönemi takip etmek lazım. Halkın içerisine girmek lazım, halkın buradaki çalışmasına bakmak lazım. O çalışmalar eğer gelecek açısından bir örnek teşkil edecekse, o zaman şimdiye kadar komünizmi tehlike olarak görenler yanılacaktır.”

Ovacık ilçesinde tarım arazisinin geniş olduğunu ve bu arazilerde vatandaşlarla birlikte üretim yapmak istediklerini söyleyen Maçoğlu, ilçenin turizm açısından da önemli cazibe merkezi olduğunu belirtti. Belediyenin dar bir bütçeye sahip olduğunu hatırlatan Maçoğlu, üretim hayatını canlanması halinde yaşanan olumsuzlukların atlatılacağını söylüyor.
CİHAN

Yorumlar