TİB'deki kayıtların silindiği iddiası Meclis gündemine taşındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), TİB'deki kozmik bilgilere yetkisiz erişim sağlandığı ve 17 Aralık tarihinden sonraki kayıtların silindiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. İddialar doğru ise bu talimatı kimin verdiğinin açıklanmasını...

Google Haberlere Abone ol
TİB'deki kayıtların silindiği iddiası Meclis gündemine taşındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), TİB'deki kozmik bilgilere yetkisiz erişim sağlandığı ve 17 Aralık tarihinden sonraki kayıtların silindiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. İddialar doğru ise bu talimatı kimin verdiğinin açıklanmasını istedi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

    Taraf gazetesinde 11.05.2014 tarih ve 'TİB uzmanı, TİB başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu' başlığıyla yayınlanan haberde Telekomünikasyon İletişim Başkanı ve Daire Başkanları hakkında bir TİB çalışanının Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunun iddia edildiğini hatırlatan Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

Telekomünikasyon İletişim Başkanı ve Daire Başkanları hakkında bir TİB çalışanının Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu iddiaları doğru mudur?

İddialar doğru ise TİB çalışanı hangi gerekçe ve konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur?

TİB uzmanı tarafından TIB Başkanı hakkındaki iddialar ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

TİB Bilgi Sistemleri Dairesinde bulunan koordinatörlüklerde yapılan çalışmalara Başkanlık personeli olmayan kişiler eşlik etmiş midir?

TİB’e, personel harici kişilerin mesai saatleri dışında giriş-çıkış yaptığı iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, personel harici kişilerin mesai saatleri dışında giriş-çıkış yapmasına göz yumanlar hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

TİB’deki kozmik bilgilere yetkisiz erişim sağlandığı iddiaları doğru mudur?

TİB’de bulunan kayıtlardan 17 Aralık tarihinden sonraki kayıtların silindiği iddiaları doğru mudur?

Doğru ise kayıtları kim ya da kimler hangi gerekçe ile kimin talimatıyla silmiştir?

Sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? CİHAN

Yorumlar