TİB'de 17 Aralık sonrasındaki kayıtların silindiği iddiası Meclis'e taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) bulunan kayıtlardan, 17 Aralık tarihinden sonraki kayıtların silindiği iddialarının...

Google Haberlere Abone ol
TİB'de 17 Aralık sonrasındaki kayıtların silindiği iddiası Meclis'e taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) bulunan kayıtlardan, 17 Aralık tarihinden sonraki kayıtların silindiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği soru önergesinde, Taraf gazetesinde 11.05.2014 tarih ve 'TİB uzmanı, TİB başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu' başlığıyla yayınlanan haberde, Telekomünikasyon İletişim Başkanı ve daire başkanları hakkında bir TİB çalışanının cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunun iddia edildiğini hatırlattı. Tanrıkulu, Elvan'a şu soruları yöneltti:

Telekomünikasyon İletişim Başkanı ve daire başkanları hakkında bir TİB çalışanının cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise TİB çalışanı hangi gerekçe ve konu ile ilgili cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur?

TİB uzmanı tarafından TİB Başkanı hakkındaki iddialarla ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

TİB Bilgi Sistemleri Dairesi'nde bulunan koordinatörlüklerde yapılan çalışmalara Başkanlık personeli olmayan kişiler eşlik etmiş midir?

TİB'e, personel harici kişilerin mesai saatleri dışında giriş-çıkış yaptığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise personel harici kişilerin mesai saatleri dışında giriş-çıkış yapmasına göz yumanlar hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

TİB'deki kozmik bilgilere yetkisiz erişim sağlandığı iddiaları doğru mudur?

TİB'de bulunan kayıtlardan 17 Aralık tarihinden sonraki kayıtların silindiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise kayıtları kim ya da kimler hangi gerekçe ile kimin talimatıyla silmiştir?

Sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? CİHAN

Yorumlar