Tezcan: İhsanoğlu, aynı kültürün parçası olduğumuzu gösteren bir çıkış noktası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ortak aday olarak belirlenmesini geleneksel muhafazakarlarla, modern laiklerin aynı kültürün parçası olduğunu gösteren...

Google Haberlere Abone ol
Tezcan: İhsanoğlu, aynı kültürün parçası olduğumuzu gösteren bir çıkış noktası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ortak aday olarak belirlenmesini geleneksel muhafazakarlarla, modern laiklerin aynı kültürün parçası olduğunu gösteren bir çıkış noktası olarak yorumladı.

Partisinin Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Giresun ile Erzincan il ve ilçe teşkilatı yöneticileriyle Gümüşhane Gökırmak Düğün Salonu'nda Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını başlatan Bülent Tezcan, CHP Gümüşhane İl Başkanı Sait Özdamar'ın açılış konuşmasının ardından partililere seslendi. AK Parti hükümetinin nefret ve çatışma siyaseti ile 12 yıldır toplumu böldüğünü, bu anlayışla Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kazanmak istediğini ancak buna müsaade etmeyeceklerini bildiren Tezcan, Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in İhsanoğlu'nun adaylığı ile ilgili açıklamalarının doğru yolda olduklarının göstergesi olduğunu, müslümanlık kimliğinin AK Parti'nin tekelinde olmadığını kaydetti.

Hatay'daki eğitim kamplarında El kaide, El nusra ve İŞİD'in militanlarının eğitildiğini iddia eden Tezcan, "Vekillerimiz Hatay'daki eğitim kamplarına alınmadı. Çünkü orası El kaide'nin, El Nusra ve bugün vatandaşlarımıza rehin alan İŞİD'in eğitim kamplarıydı. Oralarda eğittiler. İstanbul'da lüks otomobilerle gezdirdiler. El üstünde tuttular. Beslediler, büyüttüler, silahlandırdılar. Ortadoğu'ya gönderdiler ve şimdi o silahlar bizim üzerimize döndü. Şeytanla birlikte iş yapan Cehenneme hazır olsun. Biz Anadolu coğrafyasında Alevi-sünni, Kürt-Türk 72 milyon el ele yürümüsü bilmiş bir halkız. Barışın kaydeşliğin ne olduğunu biliriz. Bir mezhebi ötekiyle çatıştırmaya başladığınız zaman, inançlarıyla halkı milletleri böldüğünüz zaman o kan gölünün içinde kimin boğulacağı belli olmaz. Bakın Suriye ve Irak'ta, Şii ile Sünni'yi birbiriyle çatıştırdılar. Kürdü, Arabı,Türkmen'i birbirine kapıştırdılar. Silahlar kendilerine doğrultulduğunda ne yapacaklarını şaşırdılar. Vatantaşlarımıza zulmeden militanlar ne yazık ki Türk Hükümeti'nin eğittiği kol kanat gerdiği, büyüttüğü kursağına ekmek koyduğu militanlardır." dedi.

Uzun zamandan bu yana başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti'nin siyasette çatışma ve nefret dilini bilinçli olarak yerleştirdiğini dile getiren Tezcan, "Sen Zerdüşt, sen Alevi, sen Sünni, sen dinsiz, sen Müslümansın diye vatandaşını bölen bir başbakan var. Bizden olan ve olmayan diye bölen, 301 vatandaşı Soma'da göçük altında kalmışken cenaze evinde, cenaze sahibini tokatlayan bir başbakan var. Bu bizim ne ahlakamızda vardır, ne de töremizde vardır. Şimdi bu iklimde toplumu bölerek kendi iktidarlarını devam ettirmek istiyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken de bunu yapmak istiyorlardı. Ama yağma yok." şeklinde konuştu.

Türkiye'de siyasetin gelenekçi muhafazakarlar ve moden laikler olarak AKP tarafından kutuplaştırıldığını ifade eden Tezcan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ortak aday olarak benimsenmesiyle geleneksel yaşamı taşıyanlarla laiklerin aynı kültürün birer parçası olduğunu gösterdiklerini bildirdi. Cumhurbaşkanlığı için partisinin 18 sivil toplum örgütü ile 8 siyasi partiyi dolaştığını ve kimin adayı olmasını değil, nasıl bir cumhurbaşkanı üzerinde konuştuklarını belirtti. Yapılan ziyaretlerde 76 milyonu kucaklayan, laik modern ama geleneksel değerlere saygı duyan, çatışma ve nefret dili kullanmayan, halkını kucaklayan, ayrıca uluslar arası camiada dünyanında tanıdığı, Türkiye'yi temsil edecek hukukun üstünlüğüne saygı duyacak, devlet organları arasında yetki gasp etme sevdası içinde olmayıp, dengeli ve uyumlu çalışmasını güvence altına alacak bir cumhurbaşkanı istenildiğini kaydeden Tezcan, bu vasıflara sahip Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sadece CHP ile MHP'nin değil parlemento dışındaki diğer partiler ile AK Parti tabanının da destek vereceğine inandıklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar