Tezcan: 17 Aralık operasyonunu yapan ekibe 'bize destek olun' diyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan emniyet personelinin sahur vakti gözaltına alınmasını eleştirdi. Tezcan, "Korkun, ürkün, itibarsızlaştırırız kelepçeleriz, kamuoyunda...

Google Haberlere Abone ol
Tezcan: 17 Aralık operasyonunu yapan ekibe 'bize destek olun' diyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan emniyet personelinin sahur vakti gözaltına alınmasını eleştirdi. Tezcan, "Korkun, ürkün, itibarsızlaştırırız kelepçeleriz, kamuoyunda teşhir ederiz, hayatınızı perişan ederiz, aileniz, çoluğunuz, çocuğunuz yedi sülaleniz perişan olur, durmayın, dikilmeyin, bizimle kardeş kardeş geçinin, biz hangi usulsüzlüğü yaparsak yapalım bize destek olun diyorlar." dedi. Bu operasyonun Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçimini kazanabilmek için her türlü saldırıyı ve hukuksuzluğu yapabileceğini gösterdiğini vurgulayan Tezcan, "Gözünü karatmış vaziyette. Ama sandıktan çıkamayacak. Muhtemelen yeni bazı açıklar ortaya çıktı, bu operasyon onları kapatmaya dönük ani bir saldırı diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bülent Tezcan bir televizyon programında, yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan emniyet personelinin sahur vakti gözaltına alınması hakkında "Bunun başka bir anlamı yok. Hukukta nasıl gözaltına alacağın belli. Yani dün kalkıp da '17 Aralık soruşturmalarını yapan ekibi basına niye haber verdiniz? Kamuoyu önünde soruşturma yapılır mı?' diyen Başbakan bugünkü soruşturmalarda, dün akşam ki gözaltılarda basına önceden haber edilmesini nasıl açıklayacak." diye sordu.

Göz göre göre kamuoyu önünde korkunun dozunu artırmaya ve ürkütmeye çalıştıklarını belirten Tezcan, "Daha önceki dönemlerde de uzun süredir bu haksızlıklar uzun süredir yapılıyor. Kaçma ihtimali olmayan davetle gelebilecek insanlar apar topar alınıyor, kollarına kelepçe vuruluyor. Türkiye’nin önemli yerlerinde görev yapmış insanları, aydınları, siyasetçileri böyle götürüldü. Şimdi de aynı gelenek devam ediyor." diye konuştu.

Devlet soruşturmaları, iktidar soruşturmaları hukuka uygun olarak yürütmek yerine süreci daha başlangıcından itibaren süreci bir işkenceye dönüştürme niyetinde, bunun başka bir işkence anlayışı olduğunu dile getirer Tezcan, "Bu ne yazık ki bugüne kadar devam ediyor. İktidar bunu terk etme niyetinde değildir. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçimini kazanabilmek için her türlü saldırıyı yapabileceğini, her türlü hukuksuzluğu yapabileceğini gösteriyor. Gözünü karatmış vaziyette. Ama sandıktan çıkamayacak. Tablo şu: Muhtemelen önümüzdeki günlerde de çıkacaktır. Bu soruşturmanın arkasında muhtemelen yeni bazı açıklar ortaya çıktı, onları kapatmaya dönük ani bir saldırı diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar