Terörün verdiği zarar 10 milyar lira

Başbakan Yıldırım, "Terör örgütünün, bu hainlerin verdiği zarar daha büyük. 10 milyar lira tutarında zarar verdiler o çukurları, hendekleri kazmak suretiyle." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Terörün verdiği zarar 10 milyar lira
Başbakan Binali Yıldırım, "65. Hükümeti̇n İlk Yüz Günü" isimli değerlendirme toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım, "Terör örgütünün, bu hainlerin verdiği zarar daha büyük. 10 milyar tutarında zarar verdiler o çukurları, hendekleri kazmak suretiyle. Orada güvenlik kuvvetlerimize ve bölge halkına verdikleri zararın parasal tutarı 10 milyar, 3 yıl içerisinde tekrar o zararları ortadan kaldıracağız." dedi.

Yıldırım, Diyarbakır, Siirt, Şırnak'ta yapılan operasyonlarda 40 ton uyuşturucu ele geçirildiğini söyledi. 77 milyon kök kenevir imha edildiğini belirten, Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bölücü terör örgütü uyuşturucuyu ne yapıyor? Bu kadar içecek hali yok, milleti zehirliyorlar, çocukları zehirliyorlar. Hatta Avrupa'ya götürüyorlar, oradakileri de zehirliyor. Avrupalılar ne zaman akıllanacak ben merak ediyorum. Onlar, onlara sergi açtırmaya devam etsin, bir yandan çocuklarını zehirlemeye terör örgütü de devam ediyor. Buradan bu çağrıyı da o dostlarımıza yapıyoruz. 77 milyon kök kenevir imha edildi. Bu uyuşturucu işine bulaşan 8 bin 561 kişi gözaltına alındı, bunların bir kısmı tutuklandı. Sadece bu uyuşturucunun parasal değeri 4 milyar lira, 4 katrilyon. Bu, bir ayda yapılan operasyonun sonucu."

LİCE'DE 25 TANE ÇALINMIŞ ARAÇ

Başbakan Yıldırım "25 tane çalınmış araç bulduk Lice'de. Bunlar bomba yüklenecek, bir yerlerde patlatılacaktı. Şu anda da 910 tane çalınmış araç var yurt genelinde, bunlar da takip ediliyor, herhangi bir olaya karışmaması için gerekli çalışmalar yapılıyor." ifadesini kullandı.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

Başbakan Yıldırım, "Dün itibarıyla Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ve otoyolunun YPK kararını imzaladım. Yani resmen süreç başladı. Tarih de belli, 18 Mart 2017'de de kazmayı vuracağız." şeklinde konuştu.

 

Yorumlar