Tekin: Tahliyelerin bir kısmı memnuniyet verici bir kısmı da vicdan yaralayıcı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dün Ergenekon, Danıştay ve Zirve davalarından hükümlü olan bazı isimlerin tahliye edilmesini “Bir kısmı memnuniyet verici ama bir kısmı da vicdan yaralayıcı” diye yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Tekin: Tahliyelerin bir kısmı memnuniyet verici bir kısmı da vicdan yaralayıcı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dün Ergenekon, Danıştay ve Zirve davalarından hükümlü olan bazı isimlerin tahliye edilmesini “Bir kısmı memnuniyet verici ama bir kısmı da vicdan yaralayıcı” diye yorumladı. Tekin, "Suç unsurlarının ayrıştırılması gerekiyordu. Örneğin bu yasa yapılırken bir siyasal düşünceyle bir silahlı katili aynı kefeye koyarsanız bunu kabul etmek mümkün değildir. Onda gerçekten toplumun önemli kesiminin vicdanının kanadığını da ifade etmek istiyorum.” dedi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara'nın Etimesgut ilçesi CHP Belediye Başkan adayı Mehmet Yula ile birlikte Etimesgut ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyareti sırasında gazetecilerin de sorularını cevapladı. Dün Ergenekon, Danıştay ve Zirve davalarındaki hükümlülerin tahliye edilmeleri ile ilgili soru sorulan Tekin, “Yaşanan tahliyeler doğrusu uzun süredir CHP’nin ısrarla savunmuş olduğu Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili…Özel Yetkili Mahkemeler maalesef olağanüstü dönemlerde olan mahkemelerdir, yani darbe dönemlerinde olan mahkemelerdir. Ama ne garip bir şeyse iktidarı 12 yıl bu Özel Yetkili Mahkemeler hiç rahatsız etmedi. Ne zaman rahatsız etti? Ne zamanki Rıza’ya ya da çocuklarına dokununca rahatsızlık hissetmeye başladılar. Doğrusu tahliyelerin bir kısmı son derece memnuniyet verici ama bir kısmının da vicdan sızlatıcı tahliyeler olduğunu ifade etmek istiyorum. Suç unsurlarının ayrıştırılması gerekiyordu. Örneğin bu yasa yapılırken bir siyasal düşünceyle bir silahlı katili aynı kefeye koyarsanız bunu kabul etmek mümkün değildir. Onda gerçekten toplumun önemli kesiminin vicdanının kanadığını da ifade etmek istiyorum.” dedi.

    Gezi olayları sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülü sonucu yaralanarak uzun süredir tedavi gören Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürsel Tekin, "Ya doğrusu nasıl cümleler kullanacağımı bir türlü toparlayamıyorum. Körpecik bir çocuğumuzu daha dün destan yazdırtanlar ve destan yazanların o acıyı hissetmelerini istiyorum. Yani bu ülkenin başbakanı balkonlara çıkıp 76 milyon yurttaşın güvencesi benim diyen bir başbakan körpecik bir çocuğun ölümüne sebep oluyorsa burada katil kimdir diye aramaya gerek yok. Çok açık bir şekilde başbakan kendisini ifade etti. Polislerimiz destan yazdı dedi. 'Doğrusunu yapmıştır’ demektir, onaylamıştır. Hadi başbakanın bu tavrını anladım bu AKP’de hiç vicdanı sızlayan bir tane adam yok mu ya? Siz hangi dine mensupsunuz ya. Bizim dinimizde rahmet diye birşey vardır. Ailesini arayıp rahmet bile dilemediler. Daha ne diyeceğim doğrusu kontrolden de çıkmak istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

    Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi için devam eden yarışta ne durumda oldukları sorulan CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Durum son derece iyidir. Görüldüğü gibi burası Ankara. Ankara aynı zamanda başkenttir. 30 mart günü Ankaralılar ya beton kenti onaylayacaklar ya da başkenti onaylayacaklar. dünyadaki bütün başkentlerle Ankara’yı yarıştıracağız. Ankara dünyanın hiçbir başkentinden geri kalabilecek bir kent değildir. İnşallah yeni başkanla bu kaderi değiştireceğiz. Hem sosyal yaşam genişleyecek hem de gerçekten beton kentler değil yaşanabilir kentler olacak.” dedi.

    Gürsel Tekin, Ankara için anketlerin de son derece iyi olduğunu kaydetti.

    Tekin, Ankara Etimesgut’un CHP’den Belediye Başkan adayı Mehmet Yula ile birlikte Etimesgut merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyarette zaman zaman da ilginç anlar yaşandı. Bir dükkanın önünde şans oyunu oynayan bir kişi ile sohbet eden Tekin, “AK Parti’den önce iki tane şans oyunu vardı. Şimdi ise onlarca var.” dedi. Tekin, bir kahve ziyareti sırasında da batak oyunu oynayanlara "Ülke batmış siz batak oynuyorsunuz" diye takıldı. CİHAN

Yorumlar