TBMM’de ‘gıda alımları ihalesiz ve kanuna aykırı yapılıyor’ iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM’de gıda alımlarının ihalesiz yapıldığına ve gıda sağlığı açısından gerekli denetimlerin yapılamadığına, yapılan ihalelerde de yasaya aykırılık bulunduğuna ilişkin iddiaları TBMM gündemine...

Google Haberlere Abone ol
TBMM’de ‘gıda alımları ihalesiz ve kanuna aykırı yapılıyor’ iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM’de gıda alımlarının ihalesiz yapıldığına ve gıda sağlığı açısından gerekli denetimlerin yapılamadığına, yapılan ihalelerde de yasaya aykırılık bulunduğuna ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yazılı cevaplaması talebiyle soru önergesi veren Mahmut Tanal, şu soruları yöneltti: "Söz konusu alımların ve-veya ihalelerin denetim işlemleri hangi usulle gerçekleştirilmektedir? Alımları ve-veya ihaleleri gerçekleştiren başkanlığın kendine ait hesapları var mıdır? Varsa söz konusu hesaplarda bulunan para miktarı (işbu önerge tarihindeki) ne kadardır? Ve bu hesaplar aracılığı ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na aykırı olarak yapılan bir ihale mevcut mudur? Varsa hangi ihaleler ilgili yasaya aykırı yapılmıştır? Bu ihalelerin bedelleri nelerdir?

İhalesiz olarak yapılan işlemler var mıdır? Gıda ihaleleri 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na ve sair mevzuata uygun bir biçimde yapılıyor mu?

Bu ihalelere ilişkin ödeme işlemleri hangi hesaptan yapılıyor? Gıda ihaleleri ve-veya alım işleri hangi firmalara verilmiştir? Bu ihalelerin süreleri ve bedelleri nedir? Bu ihalelerde yasaya aykırılık mevcut mu? Böyle bir yasaya aykırılık mevcut ise buna ilişkin herhangi bir işlem yapılıyor mu ve-veya yapılması planlanıyor mu? İşbu gıda ihaleleri ve-veya alımlarını kim(ler) denetlemektedir? Bu denetlemelere ilişkin raporlar mevcut mudur? Bu denetleme raporlarının sonuçları nelerdir? Bu denetleme raporlarının hepsini tarafıma verebilir misiniz?"

CİHAN

Yorumlar