TBMM kulislerinde yoğun önlem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan yumruklu saldırı sonrası TBMM’de özellikle de CHP ve MHP kulislerinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Google Haberlere Abone ol
TBMM kulislerinde yoğun önlem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan yumruklu saldırı sonrası TBMM’de özellikle de CHP ve MHP kulislerinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Meclis İdari Amiri CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun korumaları nezaretinde CHP kulislerindeki koltuklar başka salonlara taşındı. Bu arada kimi basın mensupları duvara ters çevrilmiş koltukların üzerinde oturdu.

Çalışmaları yerinde denetleyen Malik Ejder Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’yi yeniden keşfetmeyeceklerini söyleyerek “Giriş çıkışta bir nizam intizam olsun istiyoruz. Gerçekten bir curcuna yaşanıyor burada, her salı günü özellikle. 2 farklı grubun burada toplanıyor olması. Gelen misafirlerimizin ana binaya girmek istemeleri kargaşa oluşturuyor. Burada bu sıkıntıyı basın mensubu olarak sizler de yaşıyorsunuz.” dedi.

    Geçen hafta Meclis'te yaşanan olayı öyle basit sıradan bir kişinin düzenlemiş olduğu bir saldırı olarak adlandırmanın mümkün olmadığını belirten CHP’li Özdemir, saldırganın Meclis’e ilk defa giren birisi olmadığının belli olduğu, 55 tane dosyası olan ve aranan bir insanın Meclis’e giriyor olmasının da kabul edilebilir bir şey olmadığını vurguladı. Özdemir, başta Meclis Başkanı olmak üzere güvenlik konseptini gözden geçirmeleri gerektiğine işaret ederek “Güvenlik tedbirleri herkes için alınması gerekiyor. Meclis’te genel kurula silahla gelen milletvekilleri için çözümün bulunması lazım. Bence olayın büyük boyutu bu. Önlemler paketi var, oturup konuşacağız.” diye konuştu.

    Saldırganla ilgili yeni bir bilgileri olup olmadığı sorusuna CHP’li Özdemir, “Bu soru ile muhatap olduğum zaman her zaman üzülüyorum. Eğer Türkiye’de hukuk varsa demokrasi varsa bu soruların muhatabının savcı ve polisler olması gerekiyor.” sözleriyle tepki gösterdi.

    DAĞLI, BAŞBAKAN'DAN ALDIĞI İCAZETLE KONUŞUYOR"

    Malik Ejder Özdemir, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın, Twitter hesabından paylaştığı "bu saatten sonra milletin öfkesini asla kavga kesmez. İntikam istiyor millet, kan kusturanlara kan kusturulsun istiyor." ifadelerini de eleştirdi.

    Bu şekildeki nefret söylemlerinin sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten CHP'li Özdemir, Dağlı için “Sayın Başbakan'dan aldığı icazetle konuşuyor.” dedi. Özdemir, ayrıştıran, nefret söylemini geliştiren kişinin Başbakan olduğunu, bu söylemlerinden vazgeçmediği sürece alınacak tedbirlerin ne Meclis ne de sokaktaki gerilimi indirmesinin mümkün olmayacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar