TBMM İdare Amiri Uslu: Bir güvenlik zaafı var, randevulu sisteme geçilmeli

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Salim Uslu, Meclis’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
TBMM İdare Amiri Uslu: Bir güvenlik zaafı var, randevulu sisteme geçilmeli

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Salim Uslu, Meclis’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı değerlendirdi. "Güvenlik zaafı olduğu iddiası doğru. Bir güvenlik zaafı var." diyen Uslu, randevulu sisteme geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Uslu, "Güvenlik zaafı olduğu iddiası doğru. Bir güvenlik zaafı var. Ama güvenlik zaafı buradaki güvenlik bürokrasisinden kaynaklanan bir zaaf değildir. Sistemden kaynaklanan bir zaaftır." diye konuştu.

Salı günleri saat 15’e kadar diğer günler ise saat 14’e kadar dileyen vatandaşın saat 10.00’dan itibaren Parlamentoya girip genel kurul çalışmaları başlayıncaya kadar istediği gibi vekil veya personelle görüşebildiğini anlatan Uslu, "Sistemden kaynaklanan sorun randevulu sistem olmadığı için dileyen dilediği gibi girip genel kurulda dahil Meclis yerleşkesini gezebilmekte. Bunun yarattığı sakıncalar var. Bunu kabul ediyorum. Ama milletin meclisini millete yasaklamak söz konusu değil. Be hamal randevulu sisteme geçmek gerekiyor. İkincisi grup toplantılarının gün ve saatleriyle oynamak gerekiyor. Aynı gün 4 grubun toplantısının yapılmasının sakıncaları görülmüştür. Farklı günlerde yapılması lazım." şeklinde konuştu.

"AÇIK ALANDA 45 KAMERA MEVCUT"

Şuan açık alanda 45 kamera mevcut olduğunu dile getiren Uslu, şöyle devam etti: "Kamera sisteminin yaygınlaştırılması hatta mümkünse bireysel özgürlükleri ortadan kaldırmadan kamera sisteminin yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Aşağı yukarı çalışıyor dün kamera sistemini inceledik, kameralardan izledik. Çalışmayan kamera varsa anında tamire gönderiyoruz. Sayısı 3-5i geçmez. Dünkü olayla ilgili kamera tespitimiz var bunları izledik. Dün gelen vatandaşın yada başkasının üzerinde kesici veya patlayıcı alet bulunmaması da bizim güvenlik sistemimizin ne kadar güçlü ve önemli olduğunu göstermektedir. Ama onun dışında bazı milletvekillerinin Parlamento dışında Dikmen veya Çankaya kapıda eylem yapanları misafirimiz diye içeriye alıyor olması, araçlarında güvenlik kontrolünden geçirmeden bazı vatandaşları içeri alıyor olmasının yarattığı zaaflar ve sakıncalar vardır. bunları ortadan kaldırmak lazım."

"RANDEVULU SİSTEME GEÇMEK GEREKİYOR"

Randevulu sisteme geçmek gerektiğini vurgulayan Uslu, "Bir kısıt yoksa geçmişti suç işlemiş birinin Parlamentoya girmesinde bir engel yoktur. Kısıt kriterlerini mahkeme belirler, biz belirlemiyoruz. Grupların olduğu günlerde 10-12 bin kişi gelmektedir bunlardan dün girenlerden 4 bini randevusuzdur tamamen. Bilgi dışındadır; gelmiş kimliğini vermiş içeri girmiştir ve her Salı böyle olmaktadır. Buna davetiye çıkaran bir sistem var." dedi.

Kendi içlerinde de bir soruşturma yaptıklarını belirten Uslu, "Emniyet açısından herhangi bir güvenlik zaafı söz konusu değildir. Ama kontrol edemediğimiz sistemden kaynaklanan sorunlar var; onları ortadan kaldırmak lazım." ifadelerini kullandı.

"SİYASET DİLİ DAHA BARIŞÇIL VE YUMUŞAK OLMALI"

"Güvenlik tedbirleri ne kadar yüksek düzeyde alınırsa alınsın şiddet şiddeti meşrulaştırır." diyen Uslu, "Siyaset dilinin daha barışçıl olması, daha yumuşak olması gerekmektedir. Siyaset sorunların çözüm yeri olduğuna göre Meclisi bir eylem alanı olarak görmek, kullanmak, şiddete davetiye çıkarmaktan başka ya da şiddet meyillilerini cesaretlendirmekten başka bir işe yaramaz." diye konuştu.

Uslu, yarın yapılacak toplantıda Meclis güvenliğine dair bazı önlemleri olacağını ifade etti.






CİHAN

Yorumlar