TBMM Genel Kurulu'nun gündemi Soma'daki maden faciası

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun salı günlü 90. birleşimi saat 15.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetti. Genel Kurul'da yolsuzluk ve rüşvet soruşturması...

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu'nun gündemi Soma'daki maden faciası

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun salı günlü 90. birleşimi saat 15.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetti. Genel Kurul'da yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında haklarında Meclis Soruşturma Komisyonu kurulan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da bulunması dikkat çekti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhuriyet tarihinin en büyük kazası Soma'da şehit olan 301 maden işçisi için başsağlığı diledi. Allah'tan bir daha bu tür acılar yaşanmaması temennisinde bulunan Vural, hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nu da andı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Soma'da sorumlulardan hesap sorulmasını istedi. Daha sonra Aslanoğlu'nu anlatan Altay, gösterilen ilgi için teşekkür etti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Soma'nın acısının bitmeyeceğini kaydetti. Soma katliamında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır dileyen Baluken, Soma katliamının bir siyasi sorumluluğu olduğunu düşündüklerini ve bunun mutlaka sorulacağını ve takipçisi olacaklarını ifade etti. Aslanoğlu'nu rahmetle andı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Soma'da şehit olanlara Allah'tan rahmet, Aslanoğlu'nun yakınlarına da başsağlığı diledi. Daha sonra milletvekilleri, tek tek söz alarak Soma'da yaşanan faciayla ilgili duydukları üzüntüleri dile getirdi. CİHAN

Yorumlar