TBMM Genel Kurulu'nda toplantı ve karar yeter sayıları bulunamıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 99. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Başkanlığın Genel Kurula sunuşları yapıldı. Meclis araştırması açılmasına...

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu'nda toplantı ve karar yeter sayıları bulunamıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 99. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Başkanlığın Genel Kurula sunuşları yapıldı. Meclis araştırması açılmasına ilişkin üç önerge okunarak bilgiye sunuldu.

Daha sonra Meclis Genel Kurulunda, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının birinci bölümü, dün kaldığı yerden görüşülmeye başlandı. Şimdiye kadar 14 madde kabul edildi. Görüşmelere 15. maddeden devam ediliyor.

Meclis Genel Kurulu'nda toplantı yeter sayısı ile karar yeter sayısı sık sık bulunamıyor. Bu sebeple Başkanvekili Sadık Yakut, birleşimlere ara veriyor. Toplantı yeter sayısı 184 iken; karar yeter sayısı ise 134. Toplantı yeter sayısı bulunamayınca AK Parti Grubu, cep telefonlarından milletvekili arkadaşlarını arayarak Genel Kurul Salonu'na gelmesini istedi.

Genel Kurul sırasında CHP milletvekilleri, madde üzerinde verilen önergelerin oylanması sırasında karar yeter sayısı aradı. Ancak iki defa 134 olan karar yeter sayısı bulunamadı. Birleşime 2 defa 10 dakikalık ara verildi. Daha sonra CHP’li milletvekilleri toplantı yeter sayısı istedi. Toplantı yeter sayısı olmayınca TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime 15 dakika ara verdi.

Aranın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile Nurettin Canikli ve bir grup milletvekili, cep telefonlarından Genel Kurul salonunda bulunmayan milletvekillerini arayarak salona davet etti. 15 dakikalık ara sonrası ise elektronik yoklama yapıldı ve toplantı yeter sayısı bulundu. Genel Kurul'da tasarının görüşülmesine devam edildi.

CİHAN

Yorumlar