TBMM Genel Kurulu'nda 'söz verme' tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 98. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Gündem dışı ilk sözü, Adana'daki çiftçilerin sorunları ve buğday hasatı...

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu'nda 'söz verme' tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 98. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Gündem dışı ilk sözü, Adana'daki çiftçilerin sorunları ve buğday hasatı hakkında Adana Milletvekili Ali Halaman aldı.

Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle konuşurken; Düzce Milletvekili Osman Çakır ise Bosna ve Balkanlardaki sel felaketi hakkında söz aldı. Gündem dışı konuşmalara Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu cevap verdi.

Ardından iki milletvekili söz istedi ancak Başkanvekili Yakut tarafından söz verilmedi; başkanlığın genel kurula sunuşlarına geçmek istedi. Bu sırada CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ayağa kalkarak Yakut'a tepki gösterdi. Altay, "İki tane milletvekili burda ayaktayken onları görmezden gelemezsiniz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bir daha tekrar etmemesini istiyorum." dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise "Sayın Altay, bağırarak kimi korkutacaksınız? Benim tavrım belli, iç tüzük açık. Bu işler bağırmakla çağırmakla yürümez." diye konuştu. Yaşanan tartışmanın ardından başkanlığın genel kurula sunuşlarına geçildi. CİHAN

Yorumlar