TBMM Genel Kurulu'nda MİT Kanunu görüşülmeye başlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 74. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu'nda MİT Kanunu görüşülmeye başlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 74. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor.

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun TBMM Başkanlığına sunduğu ve komisyonda kabul edilen "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" Genel Kurul'da görüşülmesine geçildi. Ancak muhalefet partileri, değişikliğin Anayasaya aykırı olduğunu vurguladı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de Meclis Başkanlığına bir önerge vererek teklifin komisyona iade edilmesini talep etti. Akşener, konuya ilişkin usul tartışması açtı. MİT'in bir adam öldürdüğünde hesap vermeyeceğini belirten Genç, Başbakan'ın kendisine göre MİT oluşturmak istediğini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ortaya atılanların birer iddia olduğunu ve kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmadığına dikkat çekip vatandaşın iddialara yönelik kanaatini seçimlerde belirttiğini ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise teklifin iade edilmesini istedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "100 yıl geçti aradan, doğru düzgün bir yasa yapamayacak mıyız bu Meclis'te?" diye sordu. Teklifin Anayasaya, iç tüzüğe aykırı olduğunu vurgulayan Kaplan, "Yazıklar olsun bu duruma gelişe, demokrasinin bu haline." şeklinde konuştu.

Usul tartışmaların ardından "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşülmeye başladı. CİHAN

Yorumlar