TBMM Genel Kurulu'nda Meclis TV tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 84. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. TBMM Genel Kurulu'nda, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması...

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu'nda Meclis TV tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 84. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasıyla ilgili önergeler görüşülecek.

Genel Kurul'da hükümet sıralarında Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği Bakanı (AB) Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz hazır bulunuyor. Ayrıca Meclis Genel Kurulu'na eski İçişleri Bakanlarından Muammer Güler de geldi. Gündem dışı ilk sözü, 1 Mayıs’ta yaşanan olaylar hakkında CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan aldı.

Konuşma sonrası CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve BDP'den İdris Baluken, görüşmelerin Meclis TV'den verilmemesini eleştirdi. Meclis Başkanlığına konuya ilişkin başvuru yaptıklarını belirten grup başkanvekilleri, Başkan Cemil Çiçek'in belirlenen yayınların dışına çıkılamayacağını belirttiğini aktardı. Görüşmelerin halktan kaçırıldığını vurgulayan grup başkanvekilleri, görüşmelerin ertelenmesini istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise genel kurul görüşmelerinin şu an canlı yayından izlenebildiğini kaydetti. Konuyu halktan kaçırmalarının söz konusu olmadığını savundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural bunun üzerine "Madem halktan kaçırılmıyor o zaman yarın görüşmeleri yapalım." diye teklif etti. Meclis Başkanvekili Meral Akşener, internet yayını konusunun takipçisi olacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar