TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan hakkındaki gensoru görüşülecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündeminde bu hafta yargı paketi, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru bulunuyor. Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta kamuoyunda yargı paketi olarak...

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan hakkındaki gensoru görüşülecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündeminde bu hafta yargı paketi, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru bulunuyor.

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen "Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek. Geçen hafta paketin birinci bölümü tamamlanmıştı. Birinci bölümde yer alan ve kabul edilen 28 maddelerinin ardından geri kalan 3 bölün görüşülecek. Tasarı 104 maddeden oluşuyor.

Siyasetin bir başka gündem maddesi ise 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi. Seçimde muhalefet partileri çatı aday göstermek için görüşme trafiklerine devam edecekler. Cumhurbaşkanlığı adaylık başvuruları 29 Haziran'da başlayacak ve 3 Temmuz tarihinde sona erecek. Şimdiye kadar hiçbir siyasi parti adayını açıklamadı.

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta CHP tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen gensoru öngergesi de görüşülecek. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları kapsamında verilen gensoruda, Başbakan hakkında "Görevini kötüye kullandığı, yolsuzluk olaylarının üzerini örtmek için demokrasinin işleyişini engelleyen girişimlerde bulunduğu, yargı görevlerini yapanları etkilemeye teşebbüs ettiği, haksız mal edinme, mal kaçırma ve gizleme suçlarını işlediği" gibi iddialar yer alıyor.

Manisa Soma'da 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan maden faciasının ardından AK Parti tarafından hazırlanan "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı", Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda görüşülmeye devam edilecek.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda ise İskan Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Çarşamba günü ele alınacak. Teklif, Yusufeli Barajı'nın yapımı sebebiyle yerleşim yerleri sular altında kalan Yusufeli ilçe merkezinde ve köylerde yaşayan ailelerin yeni yerleşim yerlerine nakillerinde mağdur olmamaları ve Yusufeli ilçesinin sosyal ve idari bütünlüğünün bozulmaması için iskan edilme koşullarının yeniden belirlenmesini amaçlıyor.

Dışişleri Komisyonu'nda da Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmeye Ek İhtiyari Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısının da aralarında bulunduğu bazı tasarılar ele alınacak. Çevre Komisyonu'nda Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 40 bin kadro için hazırladığı "Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" da komisyonda görüşülmeyi bekliyor. Tasarıya göre öğretmen unvanlı kadrolardan 35 bin adedi 31 Aralık 2014 tarihine kadar atanacak. CİHAN

Yorumlar