TBMM Başkanvekili Akşener'den milletvekillerine 'tokmaklı' cevap

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 75. birleşimi, saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanvekili Akşener'den milletvekillerine 'tokmaklı' cevap

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 75. birleşimi, saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. TBMM Genel Kurulu'nda MHP ve AK Partili milletvekileri arasındaki sözlü tartışma, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'i kızdırdı. Akşener, Başkanlık kürsüsündeki tokmağı eline alarak "Kalkıp buradan inip elime şunu alıp sizi kovalayamayacağıma göre, suhuletle şu Meclisi kavgasız gürültüsüz yürütmeye çalışıyorum." dedi.

Birleşime verilen 15 dakikalık aranın ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak arasında başlayan tartışma devam etti. Atalay ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında yaşanan sözlü tartışmaya AK Parti ve MHP'li milletvekilleri de katılınca TBMM Grup Başkanvekili Meral Akşener sinirlendi.

Süren tartışmalar üzerine Akşener, Başkanlık kürsüsünde bulunan tokmağı eline alarak salladı ve şunları söyledi: "Emir kipiyle bugüne kadar hiçbir milletvekilline konuşmadım. 'Sus, otur, kalk, git' diye kimseye konuşmadım. Rica ediyorum, diyorum. Sonuç itibariyle ricaya uyarsınız, uymazsınız, sizin bileceğiniz iş. Kalkıp buradan inip elime şunu alıp kovalayamayacağıma göre sizleri, dolayısıyla bakın suhuletle şu Meclis'i kavgasız gürültüsüz yürütmeye çalışıyorum. Ben bir milletvekiline ister burada, ister orada otursun, emir kipiyle hiç konuşmadım, konuşmayacağım da. Herkes için geçerli. Elbet ben rica edeceğim, uyacaksınız, uymayacaksanız sizinle alakalı. Benim görevim sükuneti sağlayabilmek. Sağlayamazsam, idare amirleri devreye girecek."

Tartışmalar devam edince Akşener birleşime tekrar ara verdi. CİHAN

Yorumlar