TBMM Başkanı Çiçek: Bir sonraki başkan kadın olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyet ile makama oturacak çocuğu kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Çiçek: Bir sonraki başkan kadın olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyet ile makama oturacak çocuğu kabul etti. Çiçek, Meclis Başkanlığı koltuğunu 10 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Ayşe Kurt'a bıraktı.

Yenimahalle Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulu öğrencisi 10 yaşındaki Ayşe Kurt, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in makamına oturarak temsili Meclis Başkanı oldu. Çiçek, Ayşe Kurt'a temsili Meclis Başkanlığı belgesi verdi. "Şuanın büyükleri ve geleceğin büyüklerinin ülkemizdeki ve dünyamızdaki tüm çocukların, büyüklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutluyorum." diyen Kurt, herkesin güzel bir bayram geçirmesi temennisinde bulundu.

    Ayşe Kurt ile Meclis Başkanı Çiçek arasında sıcak bir sohbet gerçekleşti. Kurt'un eğitim gördüğü okula adını veren Mehmet Emin Yurdakul'un kim olduğunu soran Çiçek, tam bilmediği cevabını alınca ünlü şairin öğretmenler tarafından öğrencilere anlatılmasını istedi.

    Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap vermeyen Kurt, "Ben bir çocuğum, bu işleri düşünecek olan büyüklerimizdir. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, eğer bana bir soru sormak istiyorsanız lütfen bana çocuk bayramı ile ilgili sorun." ifadelerini kullandı.

    Kurt'un verdiği cevap üzerine Çiçek ise "Aldın mı sorunun cevabını." diyerek espri yaptı. Daha sonra 2 öğrenci fıkra anlattı. Ardından Kurt, İstiklal Marşı'nın ilk 2 kıtasını okurken heyecanlandı, bazı mısraları unuttu. Küçük öğrenciye heyecanlanmanın normal olduğunu söyleyen Çiçek, "Bizde heyecanlanıyoruz kürsüde konuşurken. Bazen yanlış konuşuyoruz, bazen üzücü konuşmalar yapıyoruz. Söylemek istediklerimizi söyleyemiyoruz, heyecan hayatın bir parçası." şeklinde konuştu.

    İlköğretim yıllarında yaşadığı bir anısını da anlatan Çiçek, "İlkokuldayken böyle bir 23 Nisan günü İnönü şiiri diye bir şiir verdiler bana, 3. mısrada unuttum. Ama artık şimdi unutmuyorum." dedi. Ziyaret esnasında esprili konuşmalar salondaki davetlileri güldürdü.

    Meclis Başkanı Cemil Çiçek, şimdiye kadar başkanlığa kadın oturmadığını belirterek Kurt'un bu anlamda bir mesaj olduğunu ifade etti. Bir sonraki dönem Meclis Başkanı'nın kadın olması temennisinde bulundu. CİHAN

Yorumlar