TBB Başkanı Feyzioğlu: Cumhurbaşkanlığı adayı teklifi yok

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kendisinin cumhurbaşkanlığına aday olmayı düşünmediğini böyle bir teklifinde olmadığını söyledi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi’nin etkinliğine katılmak...

Google Haberlere Abone ol
TBB Başkanı Feyzioğlu: Cumhurbaşkanlığı adayı teklifi yok

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kendisinin cumhurbaşkanlığına aday olmayı düşünmediğini böyle bir teklifinde olmadığını söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi’nin etkinliğine katılmak için gelen Feyzioğlu, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ile birlikte baronun sosyal tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Feyzioğlu, parlamenter sistemde seçilecek sorumsuz cumhurbaşkanının sakıncalı olacağını öne sürdü.

Feyzioğlu, “Çarpık duruma Anayasa Mahkemesi Abdullah Gül’ün seçimi sırasında 367 şartını kanaatimce Anayasaya aykırı olarak diretmesi sonucunda bir tepki olarak geldi. 367 kararı Anayasanın hem ruhuna hem lafsına uygun bir karar değildi. Bunu aşmak için anayasa değişikliği yapılırken o zaman halk oylamasını getiriyoruz dediler. Bu şekilde duygusal çıkışlar veya popülist yaklaşımlar sistemin özüne zarar veriyor.” dedi.

Parlamenter sitemde seçilecek cumhurbaşkanının başbakanın yetkilerine saygılı olma taahhüdünde bulunması gerektiğini vurgulayan Feyzioğlu, “O yüzden seçilecek olan cumhurbaşkanının öncelikle ben parlamenter rejimin esaslarına saygılı olacağım. Başbakan’ın yetkilerini, tanıyacağım diye yola çıkması lazım. Bu taahhüdü herkese vermesi lazım.” diye konuştu.

Kendisine cumhurbaşkanlığına aday olma teklifinin gelip gelmediğine ilişkin bir soruya da Feyzioğlu, “Hayır böyle bir düşüncemde yok, böyle bir teklifte yok. Ben görevimin başındayım. Daha bir yık oldu seçileli.” şeklinde konuştu.

'DEMOKRASİLERDE HERKESİN EŞİT OLDUĞUNU İÇİNE SİNDİRMESİ LAZIM'

Başbakan’ın Soma’da 'Yuh çekersen tokadı yersin' şeklinde vatandaşı tehdit emesi konusunda ise Feyzioğluşunları söyledi; “Demokrasilerde herkesin eşit olduğunu içine sindirmesi lazım. Hiç kimse kimseyi dövemez. Başbakanda dövemez, Başbakan’ın koruması da dövemez, özel kalem müdür yardımcı da dövemez, müşaviri de dövemez. Başbakan öyle bir şey söylediyse yanlış yapmıştır.” CİHAN

Yorumlar