Tarhan'dan Kılıçdaroğlu'na çok ağır tepki

Emine Ülker Tarhan'dan Kılıçdaroğlu'nun taahhütnamesi ve CHP ile ittifak konusunda çarpıcı izahatlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tarhan'dan Kılıçdaroğlu'na çok ağır tepki

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Noter senediyle halkı ikna etmeye çalışıyorsanız inandırıcılığınız yoktur demektir" dedi. Tarhan seçim ittifakı meselesi için ise Türkiye'nin geleceği için herkesle görüşebileceğini söylerken, CHP ile görüşebilirim diye bir izahatm olmadı, ifadeleri kullandı. 

İşte Emine Ülker Tarhan'ın izahatlarından satır başları;

"Noter senediyle halkı ikna etmeye çalışıyorsanız inandırıcılığınız yoktur demektir"

"CHP benim olmasını beklediğim yer değildi. Bunu zamanla başkalık ettim. Beni oraya götüren şey gerçekte herzaman söylerim bunu devrim ruhu, gelişme ruhu, yenileşme, ümit vaat etmek bunlar eşit yurttaşlıklı bir partiden ve Türkiye Cumhuriyetini kurmuş, Mustafa Kemal'in mirasını taşıyan bir partiden bahsediyoruz lakin çok hantaldı ne yazık ki. Üretimle ilgili ciddi sorunları vardı ve hiç bir şey göründüğü bunun şeklinde değildi.

İçinden çıktığım parti hakkında çok derin konuşmalar yapmak istemiyorum fakat bugünkü (dünkü) küme toplantısından size bir şeyler söyleyebilirim. Toplantıda noter taahhütnameli bir kağıt gösteriliyor. Aslında bu çok ciddi bir problem bence. Çünkü bu bana kıyasla inandırıcılığınız yoktur anlamına gelir. Yani bir şeyleri belgelere senetlere bağlayarak halkı ikna etmeye çalışmanın bir problem olduğunu düşünüyorum. Sokakta o inandırıcılık yok, küçük çocuklarda bile o itimat duygusunu görmüyorsunuz. Noter senedi göstermek son derece kocaman bir zaaf diye düşünüyorum. Ve gördüm ki kuvvet zehirlenmesi yaşayan canlı bir iktidarla ki canlı bir muhalefet olması gerek karşısında... Ama yapılan şuydu: Ya Recep Tayyip Erdoğan ve avenesine devamlı bağırmak, masaya yumruk vurmak ki o da inandırıcı olmuyordu. Gerçeklikten uzaklaştırıyordu insanları. Düşünebiliyor musunuz? Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a benzeyen kişiyi namzet göstermek, onun isteyebileceği adayı göstermek gerçekte Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısıydı."

"Türkiye'nin geleceği için herkesle görüşürüm"

"Medya önünce görüşmüyoruz lakin şeffaflıkla kamuoyuna açıklanacaktır tüm görüşmeler kapalı kapılar peşinden kalacak şeyler değildir. Görüşmeler devam ediyor. Sonucuna bağlı şekilde sizlerde, kamuoyuda bilgi sahibi olacak. Birkaç gün evvela sordular herkesle görüşür müsünüz? diye bende Türkiye'nin geleceği için herkesle görüşebileceğimi söyledim. Mevzu bahis vatansa ardı teferruattır. Ben iktidar ve muhalefet zehirlenmesinin bu ülkeye ziyan verdiğini düşünüyorum."

"CHP ile görüşebilirim diye bir izahatm olmadı"

"CHP ile görüşebilirim diye bir izahatm olmadı. Orada galiba bir hata anlaşılma var. Bir kez bir icap da yoktur icaba çağrı de yoktur orada. Söz konusu vatansa ardı teferruattır. Görüştüğümüz her şey de bir teferruat olur dedim ben. Ne CHP'den böyle bir çağrı vardır. Ne bizim böyle bir talebimiz vardır. Söz konusu bile değildir. CHP ile bir ittifak arayışımız yoktur."

Emine Ülker Tarhan, Kanal A'da yayınlanan Türkiye'nin Seçimi'nde Fatin Dağıstanlı'nın misafiri olmuştu. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar