Tanrıkulu: TİB çalışanları sivil kıyafetli kişiler tarafından sorgulandı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) binasına baskın yapan sivil kıyafetli ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin çalışanlardan...

Google Haberlere Abone ol
Tanrıkulu: TİB çalışanları sivil kıyafetli kişiler tarafından sorgulandı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) binasına baskın yapan sivil kıyafetli ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin çalışanlardan bazılarını çalışma odalarında sorguladıkları iddiasını sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, Bakan Işık'a şu soruları yöneltti:

- 23 Mayıs 2014 günü TİB Binasına baskın yapan sivil kıyafetli ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin TİB çalışanlarından bazılarını çalışma odalarında sorguladıkları iddiası doğru mudur?

- İddia doğruysa, hangi TİB çalışanlarına Fatiha Sorgulaması yapılmıştır?

- 23 Mayıs 2014 günü sivil kıyafetli ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin TİB’e baskın yapmaları ve Fatiha Sorgulaması yapmaları talimatını kim veya kimler vermiştir?

- TİB’e yapılan baskın hangi mahkeme kararı ile gerçekleştirilmiştir?

- Baskının, yaklaşık beş ay önce atanan TİB Başkanı Cemalettin Çelik’in talebi sonucu İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur? CİHAN

Yorumlar