Tanrıkulu: Meclis'ten çekilme, istifa gibi bir gündemimiz yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Manisa Soma'da yaşanan maden faciasının ardından CHP'li milletvekillerinin istifa edecekleri yönündeki iddialar hakkında "Bizim Meclis'ten çekilme, istifa gibi bir gündemimiz yok." değerlendirmesinde...

Google Haberlere Abone ol
Tanrıkulu: Meclis'ten çekilme, istifa gibi bir gündemimiz yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Manisa Soma'da yaşanan maden faciasının ardından CHP'li milletvekillerinin istifa edecekleri yönündeki iddialar hakkında "Bizim Meclis'ten çekilme, istifa gibi bir gündemimiz yok." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin Meclis Grup toplantısı öncesinde gazetecilerin istifa edileceği iddialarına yönelik sorularını cevaplayan Tanrıkulu, "Türkiye bir facia yaşadı, bu facianın bir hukuki sorumluluğu var, cezai sorumluluğu, idari sorumluluğu var ama bunların üzerinde siyasi sorumluluğu var. Bu siyasi sorumluluk öncelikle hükümettedir. Siyasi sorumluluk Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndadır. Siyasi sorumluluk gereği iki Bakanın istifa etmesi lazım. Eğer istifa etmezlerse biz Meclis'teki diğer yöntemlere bakacağız. Bizim Meclis'ten çekilme, istifa gibi bir gündemimiz yok." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise istifa etmesi gereken varsa onun da 301 kişinin ölümünden sorumlu olan ve onların oradaki haklarını aramayan AK Parti olduğunu söyledi. "CHP olarak biz istifa etmek değil, bu işin takipçisi olacağız." diyen Toprak, Sabahat Akkiraz'ın istifasının kişisel görüşü olduğunu ve buna saygı duyduğunu kaydetti.

Toprak, "Partimizi bağlamaz. Biz bu olayın peşini bırakmak istemiyoruz. Bundan sonra Soma gibi acı olaylardan haber almak istemiyoruz. Bizim görevimiz, seçildiğimiz yer, Parlamento'dur, burada devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da milletvekillerinin istifa fikrinin AK Parti'nin politikalarına bir tepki olduğunu belirterek "Maalesef Meclis, Soma faciasında görüldüğü gibi bir işe yaramıyor." dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, şu an gündemlerinin bu olmadığını ifade ederek "Bu kadar acı var, bir kadın duygusallığı içerisinde bunların söylenmesi doğal değil mi? Bir iktidar bu kadar duymamazlıktan geliyorsa, siyasetçilerin de bu meselelerle ilgili bir şey söylemesi gerekmiyor mu? Her iki arkadaşımız da kadın duyarlılığı içerisinde bunları söylemiştir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar