Tanrıkulu: Haliç Kongre Merkezi bedelsiz olarak mı Erdoğan'a tahsis edildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. AK Parti cumhurbaşkanı adayı...

Google Haberlere Abone ol
Tanrıkulu: Haliç Kongre Merkezi bedelsiz olarak mı Erdoğan'a tahsis edildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

AK Parti cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını Haliç Kongre Merkezi’nden yürüteceğinin doğru olup olmadığını öğrenmek isteyen Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve Haliç Kongre Merkezi işletmeleri A.Ş tarafından işletilen Haliç Kongre Merkezi’nin, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim üssü olarak kullanılması için ödenen veya ödenecek kiralama bedeli ne kadardır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sonuçta kamuya ait olan Haliç Kongre Merkezi’ni cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için bedelsiz olarak mı Recep Tayyip Erdoğan’a tahsis etmiştir?

Haliç Kongre Merkezi’nin Temmuz 2014 itibarıyla kongre, fuar, toplantı amaçlarıyla bir günlük kiralama bedeli ne kadardır?

Ayrıca, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AKP’li bürokrat ve siyasetçilerin nişan, düğün ve davet organizasyonları ile AKP'ye yakın firmaların fuar ve kongre organizasyonlarından ücret alınmadığı, bedava olarak AKP’li bürokrat ve siyasetçilere tahsis edildiği iddiası doğru mudur?

Son 5 yılda Haliç Kongre Merkezi’nin, ücret alınmadan bedava tahsis edildiği AKP’li bürokrat ve siyasetçiler ile AKP‘ye yakın şirketler hangileridir?

Haliç Kongre Merkezi’nin, ücret alınmadan AKP’li bürokrat ve siyasetçiler ile AKP’ye yakın şirketlere bedava tahsis edilmesi sonucu kamunun son 5 yılda uğratıldığı zararın toplam tutarı ne kadardır? CİHAN

Yorumlar