Tanrıkulu: Erdoğan’a 9 bin TL bağış yaptırılan asgari ücretli çaycı kim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a özel bir şirkette asgari ücretle çaycı olarak çalışan birinin 9 bin TL bağış yaptırıldığını iddia etti. Tanrıkulu,...

Google Haberlere Abone ol
Tanrıkulu: Erdoğan’a 9 bin TL bağış yaptırılan asgari ücretli çaycı kim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a özel bir şirkette asgari ücretle çaycı olarak çalışan birinin 9 bin TL bağış yaptırıldığını iddia etti.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde; cumhurbaşkanı seçim kampanyasında diğer adaylar gelen bağış paralarını açıklarken AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın bağış paralarının miktarını açıklamama nedenini sordu.

Tanrıkulu’nun verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında diğer adaylar gelen bağış paralarını açıklarken bir tek Recep Tayip Erdoğan’ın bağış paralarının miktarını açıklamamasının nedeni nedir?

17 Aralık ve 25 Aralık Yolsuzluk Soruşturmalarında adları geçen hangi işadamları Recep Tayip Erdoğan’ın kampanyasına ne kadarlık tutarlarda bağışlarda bulunmuşlardır?

Yurtdışı off shore hesaplarından Recep Tayip Erdoğan’ın hesaplarına bağış yapıldığı iddiası doğru mudur? Doğru ise toplam tutarı nedir?

Recep Tayip Erdoğan’ın bağış kampanyasına yasayı delerek, 200 işçisi üzerinden her bir işçi adına 2 bin, 5 bin, 9 bin TL, 9 bin TL'nin çok üzerinde para bağışlayan işadamı kimdir?

Yasayı delerek, 5 milyon liralık nakdi parayı 600 çalışanının ismini banka şubesini vererek çalışanları adına Erdoğan’ın kampanyasına bağışlayan işadamı kimdir?

Çalıştırdıkları işçiler adına hesap açtırarak Erdoğan’a bağışta bulunan tüm işadamları kimlerdir?

Bağış yapan şirketler ve işadamları 2002- 2014 tarihleri arasında kamuda almış oldukları ihaleler var mıdır? Varsa bu şirketlerin hangileridir?

Bu yöntemle Recep Tayyip Erdoğan’ın kampanyasına 9 bin TL bağış yaptırılan ve özel bir şirkette asgari ücretle çaycı olarak çalışan kişi kimdir?” CİHAN

Yorumlar