Tanrıkulu: El Nusra Cephesi adlı örgütün mal varlıkları neden dondurulma​mıştır?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "El Nusra Cephesi adlı örgütün Terörizmin Finansmanı​nın Önlenmesin​e Dair Kanun’un hükümleri uygulanmay​arak mal varlıkları...

Google Haberlere Abone ol
Tanrıkulu: El Nusra Cephesi adlı örgütün mal varlıkları neden dondurulma​mıştır?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "El Nusra Cephesi adlı örgütün Terörizmin Finansmanı​nın Önlenmesin​e Dair Kanun’un hükümleri uygulanmay​arak mal varlıkları neden dondurulma​mıştır?" diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Bakan Şimşek'in cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin, 30 Eylül 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararında değişikliğe gidilerek, "El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar" başlıklı bölümde yer alan listeye El Nusra Cephesi adlı örgütün de eklendiğini ve değişiklik kararının 3 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Tanrıkulu, şu soruları sordu:

"El Nusra Cephesi adlı örgütün Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun’un hükümleri uygulanmayarak mal varlıkları neden dondurulmamıştır? Amerika Birleşik Devletleri’nin Aralık 2012’de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde faaliyet gösteren El Kaide Yaptırımlar Komitesi tarafından ise Mayıs 2013’te örgütler listesine dahil ettiği El Nusra Cephesi adlı örgütün Türkiye’de ilgili listeye dahil edilmesi konusunda neden geç kalınmıştır? Türkiye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararını neden yaklaşık bir yıl sonra uygulamıştır? El Nusra Cephesi adlı örgütün ve liderlerinin Türkiye’de mal varlığı bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa örgütün ve liderlerinin Türkiye’deki mal varlıkları nedir? Türkiye’den El Nusra Örgütüne nakdi bağışlarda bulunulduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bağış tutarları ne kadardır? 1 Ocak 2012-11 Haziran 2014 tarihleri arasında El Nusra Örgütüne bağış ve yardım toplamaları için izin verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu izni veren kişi ya da kişiler kimlerdir?"

CİHAN

Yorumlar