Tanrıkulu: AKP hükümetleri 12 yıldır her konuda halka yalan söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan ve AKP hükümetlerinin 12 yıldır, başörtüsünden Kürt meselesine, Alevi çalıştaylarından demokratikleşmeye, insan haklarından ekonomik büyümeye kadar her konuda halka yalan söylediklerini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Tanrıkulu: AKP hükümetleri 12 yıldır her konuda halka yalan söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan ve AKP hükümetlerinin 12 yıldır, başörtüsünden Kürt meselesine, Alevi çalıştaylarından demokratikleşmeye, insan haklarından ekonomik büyümeye kadar her konuda halka yalan söylediklerini vurguladı.

    Sezgin Tanrıkulu, gündemle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış olan AKP iktidarı ve onun başındaki zatın, halkın cebini sömürmekle kalmayıp umutlarını da sömürdüğünü belirterek “Şimdi tüm foyaları ortaya çıkınca Tayyip Erdoğan yine umut sömürüsüne sarıldı.” dedi.

    “12 yıldır, başörtüsünden Kürt meselesine, Alevi çalıştaylarından demokratikleşmeye, insan haklarından ekonomik büyümeye kadar her konuda bu halka yalan söylediler.” diye devam eden Tanrıkulu, “Açılım dediler, binlerce insanı hapsettiler. İşkenceye sıfır tolerans dediler, işkenceyi sokaklara taşıdılar. Roboski’de, tüm dünyanın gözleri önünde katliama imza atılar ama bu halktan bir özrü bile esirgediler. Ekonomik büyüme dediler, insanları açlığa, taşeron sistemine, banka kredilerine mahkûm ettiler. Sağlık sistemindeki kusursuzluktan söz ettiler, Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Çeli mezrasında 3 yaşındaki Muharrem Taş’ı ölüme mahkûm ettiler. Van depremi sırasında bu halkı kara kışa mahkûm ettiler.” eleştirisini getirdi.
    
    “VAN HALKINA DEPREMİ BİZZAT AKP İKTİDARI YAŞATTI”

    Van halkına ikinci, üçüncü depremi bizzat bu AKP iktidarının yaşattığını dile getiren CHP’li Tanrıkulu, "Van, hala depremin artçı sarsıntılarını yaşıyor. Esnaf kan ağlıyor. Daha düne kadar Vanlılar konteynerleri elinden alınmasın diye açlık grevine girdi. Biz o zaman Van’a geldiğimizde gözlerimizle gördük, kulaklarımızla duyduk; AKP, Van’a insanlık dışı koşulları dayattı. Van’ı afet bölgesi ilan etmeyerek ayrımcılığın en alasını yaptılar. Van halkı için Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlara valilik eliyle el koydular. Kendileri trilyonları evlerinde toplarken, depremzedeleri kuru ekmeğe, soğuk çadırlara mecbur bıraktılar. Artık AKP’nin gerçek yüzünü hiçbir makyaj gizleyemez. Depremzedeler, işkence mağdurları, sağlık sistemi mağdurları, yoksullar, köylüler, esnaf, zanaatkâr, öğrenci, öğretmen bu iktidarın gerçek yüzünü görmüştür. Yerel seçimlerde bunlara gereken cevabın verileceğini biliyoruz. Fakat hırsızlık, yolsuzluk, temel insan hakları ihlalleri, yargısız infazlar, katliamlar seçim sandığında oylanamaz! Hukuksuzluk seçim sandıklarında oylanamaz! Hukuksuzluk yapanın yeri mahkeme salonlarıdır.” diye konuştu.

    “BAŞBAKAN’IN BİZZAT YARGIYI YÖNETTİĞİ YÖNLENDİRDİĞİ, KENDİ HESAPLARINA GÖRE DÜZENLEDİĞİ ARTIK GÖRÜLDÜ”

    Tanrıkulu, bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yargıyı yönlendirdiği, yönettiği, kendi hesaplarına göre düzenlediğinin artık görüldüğünü belirterek, şöyle dedi: “Fakat bu güdümlü yargı sistemini de bağımsız hale getirmek zorundayız. Mahkemelerin iktidara göre değil, hakka, hukuka göre karar verdiği bir Türkiye’nin inşasına ihtiyaç var. Bu konudaki mücadeleyi hep beraber vereceğiz, vermek zorundayız. Van’ın, bölgenin sorunlarının, ihtiyaçlarının farkındayız. Çünkü biz Ankara’da oturup dar hesaplarla uğraşmıyor, buralara her seferinde gelip halkın içine giriyoruz. İnsanların dertlerini dinliyoruz. Biz Van’a sadece seçim öncesinde uğrayıp hamasi nutuklar atanlardan değiliz. Artık halkın oylarını çantada keklik gören AKP zihniyetinin sonuna gelinmiştir. Bu kadar hukuksuzluğa, zulme, adaletsizliğe, yolsuzluğa, yalan-dolana batmış bir hükümetin meşruiyeti de kalmamıştır.
Van halkına buradan sesleniyorum; meşruiyetini bu kadar yitirmiş olan AKP’nin daha fazla umut sömürmesine izin vermeyelim. Yoksulluğu, evlerinde trilyonlar saklayanlar değil şeffaflıktan yana olanlar çözer. Adaletsizliği, Kürt sorununu, insan hakları sorununu diktatörler, zalimler değil, demokratlar çözer!”

    Sezgin Tanrıkulu, "Van halkını asla rüşvetçi, yolsuzlukçu, umut sömürücü, dikta sevdalısı AKP’ye karşı yalnız bırakmayacağız.” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar