Tan: Önce Şener ve Gül şimdi de Arınç

Altan Tan, "İmralı ile Kandil-HDP arasında çatlak var her kafadan ses çıkıyor diyen hükümet, kendisi 20 sesli curcuna haline gelmiştir" dedi

Google Haberlere Abone ol
Tan: Önce Şener ve Gül şimdi de Arınç

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis'te düzenlediği matbuat toplantısında, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Abdüllatif Şener, arkasından Abdullah Gül ve şimdi de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "yeter artık" dediğini öne sürdü.

Bu konu için uyarılarda bulunduklarını belirten Tan, "Olacağı buydu. Türkiye bu kadar gerilimi çatışmayı kaldırmaz demekten dilimizde tüy bitti" diye konuştu.

Tan, "Artık bu saatten sonra Şayet başta AK Parti kendine çeki konsept vermezse, Türkiye'de politika ve yurt kurumlarında yenileme hızla başlamazsa, doğru düz tüm taşlar yerine konmazsa bu iş karakolda bitecek" değerlendirmesinde bulundu.

Bu gidişin çözüm süreci ve toplumsal huzura da ziyan vereceğini anlatım eden Tan, "Bir müddet sonra herkes ayrı telden çalarsa, bu curcunadan doğru düz bir siyaset, çözüm, huzur, toplumsal konsept çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Tan, bir soru üzerine, çözüm sürecinde şeffaflık bulunmadığı sürece her kafadan bir sis çıkacağını, şeffaflığın son derece ciddi olduğunu kaydetti.

Tan, bir diğer soru üzerine, "İmralı ile Kandil arasında, HDP içerisinde çatlak var, her kafadan ses çıkıyor diyen hükümet, kendisi 20 sesli curcuna biçimine gelmiştir. İnşallah hükümet izleme kuruluyla ilgili görüşlerinin peşinde durur" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar