Tamaylıgil: Kadınların hırsızlıklara 'dur' diyeceğinden şüphemiz yok

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Kurtuluş Savaşı sırasında, özgürlük ve bağımsızlık için cephede omuz omuza vererek destanlar yazan kadınların, bugün ülkemizin içinden geçtiği tehlikeli süreçte, oyları ile sandıkta yolsuzlara ve hırsızlara 'dur' di.

Google Haberlere Abone ol
Tamaylıgil: Kadınların hırsızlıklara 'dur' diyeceğinden şüphemiz yok

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Kurtuluş Savaşı sırasında, özgürlük ve bağımsızlık için cephede omuz omuza vererek destanlar yazan kadınların, bugün ülkemizin içinden geçtiği tehlikeli süreçte, oyları ile sandıkta yolsuzlara ve hırsızlara 'dur' diyeceklerinden hiç şüphesi olmadığını söyledi.

CHP Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Türkiye’de hiçbir zaman, bu dönem olduğu kadar özgürlük, demokrasi, adalet ve toplumsal barış arayışı içinde yaşanmamıştır.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Sekreteri, mesajına şöyle devam etti: "Yürütmenin başında bulunanlar, on iki yıl boyunca yalanlar söyleyerek, halkın verdiği emanete ihanet etmişlerdir. Adalet ve Kalkınmayı, sadece kendi partilerinin baş harflerinden ibaret sayan AKP, bu gün ortaya saçılan kirli ilişkilerini aklamak için, toplumun bütün manevi değerlerini kullanmaktan kaçınmamıştır. Diktatör zihniyeti ile hareket eden Erdoğan, 'Benden sonra tufan' diyerek, meydanlarda minarelerin gölgesinde yalanlar söylemekten, kız kardeşlerimi siyasi rant aracı olarak kullanarak, halka hakaret etmekten çekinmemiştir. Kadın- erkek eşitliğine inanmayan, AKP, şimdi toplumun her kesimine uyguladığı ötekileştirme politikasını, biz kadınlar üzerinde uygulamak istiyor. Kadının bedeni, kıyafeti ve sosyal hayatı üzerindeki özgür karar alma hakkını yok etmeye çalışanlara, en büyük hesabı Cumhuriyet kadınları soracaktır. Kurtuluş Savaşı sırasında, özgürlük ve bağımsızlık için cephede omuz omuza vererek destanlar yazan kadınlarımızın, bu gün ülkemizin içinden geçtiği tehlikeli süreçte, oyları ile sandıkta yolsuzlara ve hırsızlara dur diyeceklerinden hiç şüphemiz yoktur. Kendi iktidarları döneminde kadına karşı artan şiddet olaylarının, binlerce kadın cinayetinin hesabını veremeyen AKP’nin son noktasını kadınlar koyacaktır. 'Dünyada her şey kadının eseridir' diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partili kadınlara bu gün her zamankinden daha büyük görevler düşmektedir. Ülkemizde, demokrasi, barış ve özgürlükler yeniden hakim olana kadar, onurlu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yolumuz açık olsun."
CİHAN

Yorumlar