Suriye'yi ve 3 Y'yi hatırlatarak AK Parti'den istifa ettiler

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde AK Parti'de istifalar sürüyor. Daha önce AK Parti Viranşehir İlçe Teşkilatı'nda Genel Sekreterlik görevi yapmış olan Ali Kuran ve beraberindeki 4 kişi, istifa atti.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'yi ve 3 Y'yi hatırlatarak AK Parti'den istifa ettiler

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde AK Parti'de istifalar sürüyor. Daha önce AK Parti Viranşehir İlçe Teşkilatı'nda Genel Sekreterlik görevi yapmış olan Ali Kuran ve beraberindeki 4 kişi, istifa atti. Ali Kuran, partinin ilk kurulduğu günden bugüne kuruluş amaçlarından saptığı için istifa ettiğini söyledi.

Son günlerde toplum üzerinde psikolojik baskıların arttığına dikkat çeken Kuran, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar sebebiyle istifaya karar verdiğini belirterek yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yapıldığı 17 Aralık tarihinin bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Partiden kesinlikle ihale, iş ve bir menfaat beklentisi olmadığını dile getiren Kuran, partinin Suriye politikasının da iflas ettiğini ve her gün ölen yüzlerce Suriyelinin ölümünden de dış politikanın sorumlu olduğunu vurguladı.

    Ali Kuran, İbrahim Halil Kuran ile birlikte eş ve çocuklarıyla partiden, gençlik ve kadın kollarından istifa ettiğini belirterek 33 bin oy alan bir partinin milletvekilinin aylar geçmesine rağmen ilçeye gelemediğini ve artık halkına arasına çıkamadığına dikkat çekti. Belediye başkan aday adaylığı sürecinin de adaletsiz bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Kuran, “Yıllardır mücadele ettiğimiz siyasi partiden, geldiğimiz noktada, ayrılma zamanı geldiğini görüyoruz. '3 Y' benim için önemli. Bunlar yolsuzluk, yoksullar ve yasaklar. Bunların hiç biri kalmadı. Benim için burada kalmamın bir manası kalmamıştır. 17 Aralık bir dönüm noktası olmuştur. Demokrasi adına, insan hakları adına, onurumuz adına, kişilik haklarımızın gasp edilmesi adına ben, eşim ve çocuklarım bu partiden istifa ediyoruz. İstifa gerekçelerimiz bir menfaat ilişkisi değildir. Bir çıkar ilişkisi değildir. Bir iş talep etme ilişkisi değildir. Bir ihale talep etme ilişkisi değildir.” ifadelerini kullandı.

    Partinin artık bir rant kapısı haline geldiğini dile getiren Ali Kuran, 33 bin oy alan bir partinin ilçede kardeşi kardeşe düşürerek provokasyonlar yaşandığını söyledi. Hafta sonu ilçede meydana gelen kavganın durumu ortaya koyduğunu kaydeden Ali Kuran, Ak Parti'nin artık bir azınlığın partisi haline geldiğini belirtti. Ümit bekleyen insanların ümitsizliğe, iş bekleyen insanların işsizliğe mahkum edildiği, yasakların ve konuşanların artık konuşamaz hale geldiği bir dönem yaşandığını kaydetti. Ali Kuran, “Başbakan, baş benim diyor. Türkiye’de yaşayan insanların artık tepki göstermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar