'Suriye ve Türkiye arasındaki savaş Gaziantep ve Hatay’ın harap olması demek'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, dün ortaya çıkan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2.

Google Haberlere Abone ol
'Suriye ve Türkiye arasındaki savaş Gaziantep ve Hatay’ın harap olması demek'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, dün ortaya çıkan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler olduğu iddia edilen kişilerin ses kaydıyla ilgili konuştu. Serindağ, çıkacak olası savaşın özellikle sınır illerinde tarumara sebep olacağını kaydederek, “Allah göstermesin Suriye ile Türkiye arasında bir savaş Gaziantep’in, Hatay’ın harap olması demek. Belki savaşı kazanabilirsiniz ama pek çok şeyin de harap olmasına sebep olursunuz.” dedi.

Ses kayıtları bir tarafa bırakılsa bile, Türkiye’nin izlediği Suriye politikasının, ülkenin tümünü büyük bir risk altına sokan bir politika olduğunu dile getiren Serindağ, “AKP’nin eskiden beri yapmak istediği, şu veya bu şekilde Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini sağlamaktır. Yani bunun alt yapısını hazırlamak için gayret gösterdiği hal ve hareketlerden anlaşılmaktadır. İzlenen politikalar zaten bunu gösteriyor. Önce uluslararası bir müdahalenin yapılması konusunda gayret gösterdi, ama gördü ki uluslararası camia pek buna istekli değil. Şimdi tek başına Türkiye’nin müdahalesini sağlayacak şekilde ve sağlamak için alt yapı çalışmaları yapıyor. Ama milletimizin yüzde 80’i hatta belki daha fazlası Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini istemiyor. Bunun için de açık açık da yapamıyor ve bunun alt yapısını hazırlamaya çalışıyor. Maalesef AKP, bir oyun içerisinde. Bu tapeler yayınlanmasaydı da Türkiye’nin izlediği politikanın bu amaca yönelik olduğu, daha doğrusu AKP hükümetinin izlediği politikanın bu amaca yönelik olduğu kendiliğinden anlaşılıyor.” şeklinde konuştu. Ses kayıtlarındaki bombalama ifadelerine ilişkin olarak, provokasyon nitelendirmesinde bulunan Serindağ, “Bir hükümetin içine düşmemesi gereken bir konudur maalesef bu. Bu şekilde Türkiye’yi bir maceraya sürüklemek istendiği yönünde bir politika izleniyor.” dedi.

CAN GÜVENLİĞİMİZ KALMAZ, EKONOMİMİZ TARUMAR OLUR

Türkiye’nin büyük bir risk altında olduğunu vurgulayan Serindağ, sınır illerinde bu riskin daha fazla olduğuna dikkat çekti. Serindağ, şöyle konuştu: “Yani Allah göstermesin Suriye ile Türkiye arasında bir savaş, Gaziantep’in, Hatay’ın harap olması demek. Belki savaşı kazanabilirsiniz ama pek çok şeyin de harap olmasına sebep olursunuz. Biliyorsunuz, savaşların hepsi bunu böyle gösteriyor. Savaşa tutuşan ülkelerin bu savaştan ne kadar zararlı çıktıklarını herkes görüyor. Savaşı kazanan taraf bile yenen taraf bile bu savaşlardan zarar görüyor. O nedenle Gaziantep gibi Hatay gibi tarım illerinin, olmasını temenni etmem ama böyle bir durumda büyük bir zarar göreceğini düşünüyorum. Ekonomisi bir defa tarumar olur. Can güvenliği kalmaz. İnsanlar yerlerinden, yurtlarından olur. Suriye’de olanı görüyoruz. Bu sefer orada olan burada olur. İnsanlar evlerinden, yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalacaklardır. İnşallah öyle bir şey olmaz diye düşünüyorum.”
CİHAN

Yorumlar