Suriye helikopteri düşürüldü

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Suriye'ye ait bir helikopterin Türk silahlı kuvvetleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye helikopteri düşürüldü
 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün Suriye'den kalkan uçaklar sınır ihlali yapıldığı için düşürüldü. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:


"Öncelikle Silahlı Kuvvetlerimizle gurur duyuyoruz. Aziz milletimizin de gurur duyması lazım. Hava Kuvvetleri Komutanımızla ve Hava Kuvvetlerimizle gurur duyuyoruz. Kendilerine verilen görevi hakkıyla yerine getiriyorlar. Nedir görevleri? Türk vatanını, Türk sınırlarını koruyacak, hiçbir ihlale fırsat vermeyecek. Bugün 14.04 sularında öğleden sonra Cilvegözü’nü 5 dakika süreyle 7 mil sınırımızı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüş durumdadır. Hakkıyla görevini yapan, sınırlarımızı ihlal eden Suriye güçlerine karşı gereken tepkiyi gösteren Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Pilotlarımızın hepsinin gözlerinden öpüyorum. Aziz milletimiz şundan emin olsun, Silahlı Kuvvetlerimiz Türk milletinin hak ve hukukunu korumak için 24 saat görev başındadır. Bundan sonra da görevi başında olmaya devam edecektir. Bu hükumetimizin kararlılığının Silahlı Kuvvetlere de yansımasıdır." 

Yorumlar