Sur'da yasak kalktı, vatandaşlar evlerine dönüyor

İlçede 3 mahalledeki 14 sokakta yasağın kaldırılmasının ardından evlerine giren vatandaşlar, sağlam kalan eşyalarını taşıdı

Google Haberlere Abone ol
Sur'da yasak kalktı, vatandaşlar evlerine dönüyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyonların tamamlandığı bölgedeki 3 mahallede bulunan 14 sokaktaki sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların tamamlandığı Savaş Mahallesi'nde Dökümcüler, Değer, Dicle, Bıyıklı Mehmetpaşa; Dabanoğlu Mahallesi'nde Arman, Kadı Cami, Çakmak, Yiğit Ahmet, Develi, İbrahim Bey, Yukarı Karataş, Dabanoğlu-2 ve Fatihpaşa Mahallesi'nde Direkhane Sokak'tan Söğütlü Sokak'ın girişine kadar olan bölümde 11 Aralık 2015'ten bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı, 08.00 itibarıyla son buldu.

Yasağın sona erdiği sokaklarda polis güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar aylar sonra evlerine girdi. Yakınlarıyla hasret gideren mahalle sakinleri, evlerinde sağlam kalan eşyaları taşıdı. Esnaf da hasar gören dükkanlarında çalışma yaptı.

Aylardır kendilerini mağdur duruma getiren teröristlere beddua eden mahalle sakinleri, bölgede ve ülkede huzurun hakim olması için dua etti.

Valilik, teröristlerce tuzaklanan patlayıcıların imhası, alanın güvenli şekilde kullanıma uygun hale getirilmesi için arama-tarama faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek, uygulamanın, 14 sokak dışındaki yerlerde bir süre daha devam edeceğini bildirmişti.

Yorumlar