Sultan değil hizmetkârım!

Curbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da yaptığı konuşmada HDP'ye yüklenerek, "birileri benim sultan olmak gibi bir derdimin olduğundan bahsediyor, biz bu millete efendi olmaya değil hizmetâr olmaya geliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sultan değil hizmetkârım!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere geldiği Adıyaman’da ilk olarak 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine yüzde 96 oy çıkan Sincik İlçesi'ni ziyaret etti.

İlçe meydanında toplanan kalabalığa seslenirken, kendisinin sultanlık derdi olmadığını söyleyerek HDP’yi eleştiren Erdoğan, "Birileri gelip buralarda benim sultan olmak gibi bir derdimin olduğundan bahsediyor. Kardeşlerim, bu fakir hiçbir zaman sultan olmanın gayreti içinde olmadı. Tam aksine her zaman meydanlarda; ‘biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz’ demişimdir. Bu kardeşiniz için sultanlık derdinde olduğunu iddia edenler yıllarca buralarda ağalık postu sattılar. Ben ne ağayım, ne sultanım, hizmetkarım" dedi.
Öğleden sonra Ankara’dan Adıyaman’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanına indikten sonra helikopterle Sincik ilçesine geçti. Sincik ilçe meydanında Erdoğan otobüs üzerinden kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Polisin yoğun önlem aldığı Sincik’te yüksek binaların çatılarında keşkin nişancılar görev yaparken, Atak helikopteri de uçuş yaparak alınan önlemlere hava desteği verdi.

Sisi'yi tanımıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’da Sisi’yi Cumhurbaşkanı olarak tanımadığını da ifade ederek, "Bosna’da da açıkladım ne dedim; Mısır'da Sisi’yi Cumhurbaşkanı olarak tanımıyorum. Benim indimde Mısır Cumhurbaşkanı yine içerideki Mursi’dir. İdama mahkum etmişler. İdama mahkum etseniz ne yazar? Onların idamı bile şahsiyetli onurludur" dedi.

Yorumlar