Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na, ağır hakaretler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili,"Bugün kasetlerin, montajların, şantajların sözcülüğünü yapan ve Türkiye’de insanımıza sabahtan akşama kadar umutsuzluk aşılayan bu insana itimat etmeyin.

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na, ağır hakaretler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili,"Bugün kasetlerin, montajların, şantajların sözcülüğünü yapan ve Türkiye’de insanımıza sabahtan akşama kadar umutsuzluk aşılayan bu insana itimat etmeyin. Etmeyin, bunlara itimat. Bunlar Türkiye’de, siyasetin seviyesini düşüren insanlardır. Bir ülkenin Başbakanı'nın ölen annesine laf edecek kadar, düşük seviyede, namussuz insanlardır. Bu kadar basit.” dedi.

AK Parti teşkilatları ve belediye başkan adaylarıyla kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sözünü esirgemeyeceğini belirterek, “Kimsenin ailesini hedef almak haddine değildir. Ahlaksız adam. CHP’nin başında olması Kılıçdaroğlu için bir züldür. Siyaset adına demokrasi adına bir züldür. Seviyesiz adam. Gidin, diktatör başla ülkelerde nasıl olur, görürsünüz. 2,5 milyon gazete her gün, hiç usanmadan bir diktatörün olduğu ülkede çıkıp, o insana hakaret edebilme şansına sahip olabilir mi? Tabi baş yalancı olan bir Kılıçdaroğlu gibi ana muhalefet lideri olursa, Türkiye’de kimin kucağına oturacağı belli olmayan, kucaktan kucağa gezen bir anamuhalefet lideri olursa... Bir gün bakarsınız İstanbul lobisinin kucağında. Bir gün kendisini cemaatin üst kadrosu olarak nitelendiren Türkiye’den, Yargıtay’dan pay isteyen Danıştay’dan, istihbarattan pay isteyen, bunları ben yöneteceğim diyenlerin kucağında, bir gün bakarsınız bilmem hangi elçinin kucağında. Böyle kucaktan kucağa dolaşan, bir anamuhalefet lideri olursa, Türkiye’nin, Cumhuriyet’in, kuruluşunun temel ilkelerinden bi haber, yoksun, samimiyetsiz bir anamuhalefet lideri olursa elbette ki. Aydın’dan sesleniyorum CHP ve MHP’lilere. AK Parti bağımsızlık ve dik duruş ortaya koymaktadır.” diye konuştu.

17 Aralık’ı kansız ve silahsız bir darbe olarak nitelendiren Soylu, "Güçlü ekonomisiyle, demokratikleşme adımlarıyla, Türkiye önemli noktadadır bugün. Türkiye dimdik ayakta durmaktadır. 17 Aralık’ı demokrasiye müdahale olarak değerlendirmek lazım. Milli iradeyi itibarsızlaştırma, demokrasiye yapılan suikast, milletin oyunu ortadan kaldırmaya yönelik bir darbe girişimi olarak değerlendirmek lazım. 17 Aralık darbesi Türkiye’de Türkiye’nin kendi menfaatleri açısından değil, topal ördek olarak bırakmak isteyenler tarafından organize edildiğini, Ukrayna, Suriye Mısır’da olduğu gibi, topal ördek olarak bırakılmak istenmesi ve Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştırmak isteyen, yönetilemez bir Türkiye, kendileri tarafından idare edilen bir Türkiye arzu ettikleri için 17 Aralık darbesini gerçekleştirmişlerdir. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ortaya koymuş olduğu gerekçeyle birlikte, TBMM’nin bütün hükmünü ortadan kaldırmaya yönelik, ağır, alçak ve demokrasi tarihimizde görülen hem de silahsız, kansız ama milleti devreden çıkartan bir darbenin adıdır 17 Aralık darbesi. 30 Mart'ta 60 gramlık oy pusulasıyla bu meseleleri çözecektir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar