Süleyman Soylu: 76 buçuk milyon insan devletin namusunu AK Parti'ye teslim etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 76 buçuk milyon insan AK Parti'ye oy versin veya vermesin devletin namusunu AK Parti'ye teslim etmiştir.

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Soylu: 76 buçuk milyon insan devletin namusunu AK Parti'ye teslim etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 76 buçuk milyon insan AK Parti'ye oy versin veya vermesin devletin namusunu AK Parti'ye teslim etmiştir. Devletin ve milletin namusunu birilerinin maşası olan insanlarla paylaşmaya hiçbir şekilde tahammül edemeyiz ve ettirmeyiz." diye konuştu.

Muğla Öğretmenevinde, partililerle bir araya gelen Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Türkiye eski Türkiye değil. Bir takım karanlık dehlizlerde, bir takım mühendislik harikalarıyla beraber ülkemizin insanını şaşırtacak, ülkemizin insanına oyun oynayacak, kumpas oynayacak ve bu da anlaşılmayacak Türkiye değil. Bu millet 60 darbesini de gördü, 71 muhtırasını da gördü, 80 darbesini de gördü, 28 Şubat'ı da gördü, 27 Nisan'ı da gördü. 17 Aralık darbesinin ne anlama geldiğini, kimi hedeflediğini, büyük Türkiye hedefini, yeni Türkiye hedeflediğini çok net bir şekilde anlattığı için bu ülkede demokrasi gelişme ve özgürlük mücadelesi, yeni Türkiye mücadelesi veren Recep Tayyip Erdoğan'a onbinlerce insan sahip çıkıyor." dedi.

Türkiye'de bugün bir darbe girişimi yaşandığını savunan Soylu, "17 Aralık'ta gerçekleştiremedikleri hadiseyi, Türkiye'yi ele geçirmek, Türkiye'yi kuşatmak ve Türkiye'yi milli iradeden yoksun bırakmak için bugün yeni birileri bu tezgâhı ortaya koymaya çalışmaktadırlar. Bunu çok net, aleni ve açık söylüyorum. Bizim kimsenin cemaatiyle, kimsenin dini anlayışıyla hiçbir zaman ters düşmüşlüğümüz ve ona haddini bildirmek gibi bir anlayışımız söz konusu olmamıştır. Kimseyi ayırmadık, kimseye farklı bir muamele yapmadık. Ama bir şeyi kesinlikle sahip çıkmaya ve bir şeyin kesinlikle iradesinde olmaya karar kıldık kararlı olduk. 76 buçuk milyon insan AK Parti'ye oy versin veya vermesin devletin namusunu AK Parti'ye teslim etmiştir. Milletin namusunu AK Parti'ye teslim etmiştir. Devletin ve milletin namusunu birilerinin maşası olan insanlarla paylaşmaya hiçbir şekilde tahammül edemeyiz ve ettirmeyiz." ifadelerini kullandı.

"TATMİN OLMAYACAKLAR"

Süleyman Soylu, bugün Türkiye'de emniyetin suiistimal edildiğini iddia ederek, "Bunu yapan kendisini dini mübin-i İslam üzerinden bir şekillendirmeyle topluma sunmaya çalışmaktadırlar. Sizin ne işinin var siyasette, sizin ne işiniz var devlet yönetimiyle 76 buçuk milyon insanın her bireyin ilgilediği kadar elbette ilgilenmek her birimizin görevidir. Bakın çok net söylüyorum. Nefret o kadar gözlerini bürümüş ki; nefret öylesi bir hale getirmiş ki onları Başbakanı yedi kat yerin dibine soksalar hâlâ tatmin olmayacaklar. AK Parti'yi değil tasfiye etmek, ortadan kaldırsalar, yok etseler, tarihten silseler yine tatmin olmayacaklar. Bu ne hınçtır, bu ne öfkedir, bu ne kindir, be ne delalettir, bu ne ihanettir, neden rahatsızsınız?" şeklinde konuştu.

"HUKUKA MÜDAHALE EDİYORLAR"

Türkiye'nin yönetilemez hâlâ getirilmek istendiğini ileri süren Soylu, "Hukuka müdahale ediyorlar, maliye politikalarına müdahale ediyorlar, yürütmeye müdahale ediyorlar, demokrasiye müdahale ediyorlar, sandık her şeyi temizlemez diyorlar, aynen Gezi olaylarında söyledikleri gibi 'Sandık her şey değildir' olduğu gibi. Türkiye büyük bir darbeyle karşı karşıyadır. Biz Türkiye siyasetinin içerisinde bulunan insanlar olarak, bilmenizi istiyorum ki; hangi siyasi parti olursa olsun, hangi düşünce olursa olsun buradan ana muhalefet partisine hatırlatıyorum, muhalefet partisine hatırlatıyorum; bu tezgâh bu oyun, bu kumpas Türkiye üzerine bir kumpastır. Türkiye'nin geleceği üzerine bir kumpastır. Siyaseti şantajla, tehditle, filmlerle, montajlarla, dinlemelerle etki altına almak, onu felç etme girişiminin adıdır. Bugün Türkiye bir tarafta hukuku felç edilmeye çalışmaktadır. Türkiye'nin siyaseti, demokrasisi, milli iradesini felç edilmeye çalışılmaktadır. Türkiye huzursuz bir hale getirilmeye çalışılmaktadır. Birileri büyüyen Türkiye istemiyor." dedi.

"AKLINIZ NE YÜCEDİR Kİ BİZİM GÖREMEDİKLERİMİZİ GÖRÜYORSUNUZ?"

Süleyman Soylu, MİT'in Suriye ve Irak'a yaptığı hizmetleri nedeniyle TIR'la operasyonlar düzenlendiğini ifade ederek, "Bunu kim adına yaparsınız? Uluslar arası bir kriz için çıkarmak için yaparsınız. Türkiye Cumhuriyeti Devletini felç etmek adına yaparsınız. Yönetilmez hale getirmek için yaparsınız. Bir savcı, kendisine verilen ağırlık ve sorumluktan uzaklaşarak dönüp militan gibi bildiri okur. Bunu ne adına yaparsınız? Hukuku etkilemek adına yaparsınız. Bunu ne üzerine yaparsınız, bunu ne hakla yaparsınız, ne hakla gerçekleştirirsiniz? HSYK toplanacak sekiz tane HSYK üyesi milletin kendisine verdiği sorumlulukları uzak durarak, o gün rapor alacak, ertesi günde rapor alacak, onun toplanmasını engellemeye çalışacak. Bunu ne adına yaparsınız, ne adına gerçekleştirirsiniz? Kim veriyor size bu talimatları? Kimden alıyorsunuz bu talimatları? Aklınız ne yücedir ki; ne uludur ki; bizim göremediklerimiz görüyorsunuz, bizim anlamadıklarımızı anlıyorsunuz, bizim hissetmediklerimizi hissediyorsunuz?" ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar