Süleyman Soylu: 2014 tarihimizin karar verilen en önemli yılı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, önemli bir dönem içerisinde olunduğuna işaret ederek, “Belki de tarihimizin karar verilen en önemli yılı.

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Soylu: 2014 tarihimizin karar verilen en önemli yılı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, önemli bir dönem içerisinde olunduğuna işaret ederek, “Belki de tarihimizin karar verilen en önemli yılı. Demokrasimizin güç kazandığı, milli iradenin milletimizin sadakatiyle yeniden buluştuğu, pistten havalanan uçak misali yeniden sıçrayacağı bir yıl olacaktır.” dedi.

Soylu, partisinin 81 ilde görevli Ar-Ge başkanları ile genel merkezde bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Soylu, “Türkiye’nin en önemli dönemlerinden birindeyiz. Belki de tarihimizin karar verilen en önemli yılı. Demokrasimizin güç kazandığı, milli iradenin milletimizin sadakatiyle yeniden buluştuğu, pistten havalanan uçak misali yeniden sıçrayacağı bir yıl olacaktır.” diye konuştu.

AK Parti’nin yeni asır ile beraber yeni bir hikaye yazdığını kaydeden Soylu, bu hikayenin içerisindeki ‘evet biz yapabiliriz’in altını çizdi. Yeni Türkiye hayallerinin olduğunu belirten Soylu, bölgesinde ve küresel ölçekte lider bir Türkiye hayal ettiklerini, Marmaray’ı yapıp yeni hayallerde, yeni hedeflerde buluştuklarını dile getirdi.

SİSTEMİN UNSURLARINDAN SİLAH VE HUKUK

Demokrasi var olan sistemlerin arasındaki en önemli sistem olduğunu aktaran Soylu, demokrasi karşısında sistemin unsurlarından olan silah ve hukukun var olma amaçlarının dışında kullanılırsa demokrasinin aksayabileceği ifade etti. Silah konusunda 1960 darbesini ve 28 Şubat sürecini örnek veren Soylu, bu dönemlerde milletin silah zoruyla sindirildiğini söyledi. İkincisinin ise hukuk olduğunu anlatan Soylu, “Eğer hukuk hile yapmaya kalkarsa, siyasete ve milli iradeye tuzak kurmaya kalkarsa adaletin tesisinin ortaya konmasından başka, yeni bir vesayet odağı oluşturmaya çalışırsa demokrasinin ve siyasetin bunun karşısında zor düşmesi de kaçınılmazdır. Hatırlayın silahla 1960 darbesi gerçekleştirilmiştir ama buna meşruiyeti sağlayan hukuktur. Yaptığının doğru olduğunun dayanağı hukuktur. 16-17 yaşlarındaki çocukların büyütülerek idam edilmesini sağlayan hukuktur. Yine 67 hukuksuzluğunu da yine çarpıtarak demokrasiyi ve milli iradeyi zor duruma düşüren de hukuktur.” diye konuştu.

21. Yüzyılın ilk 12 yılında 2002 ile 2013 yılları arasında ‘fark kapatan ülke’ olduğunu vurgulayan Soylu, Türkiye’nin yüzyıllardır dünya ile makası açılan bir Türkiye’den bugün fark kapatan bir ülke konumuna geldiğini söyledi. Son dönemde yaşanan olaylara değinen Soylu, Irak’ın kuzeyinde çıkan petrolün Türkiye üzerinden nakli ile yıllık 80 milyar dolar civarındaki nakit akışının söz konusu olduğunu belirtti. Yine Avrupa’nın enerji koridorunun en önemli geçiş bölgesinin Türkiye olduğuna işaret eden Soylu, dünyanın bütün ülkeleri ile ticaret yapan bir Türkiye tablosunu oluştuğunu ifade etti.

"GEZİ OLAYLARI, IMF'YE BORCUN KAPANMASININ ARDINDAN BAŞLADI"

Türkiye çok sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını anlatan Soylu, Hrant Dink cinayetinden İskilipli Atıf Hoca’nın idamına kadar, İstiklal mahkemelerinden 160 darbesine kadar, 28 Şubat sürecine kadar ciddi projelerin uygulandığına dikkat çekti. Gezi olaylarına değinen Soylu, olayların 14 Mayıs 2013 tarihinde IMF’ye borcun kapanmasından sonra başladığını dile getirdi. Soylu, olayların üçüncü havaalanının temelinin atıldıktan sonra, üçüncü köprünün temelinin atılmasından sonra yaşandığını bildirdi.

"17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİDİR"

17 Aralık operasyonu ve sonrasına da değinen Soylu, 17 Aralık'ın bir darbe, bir hukuk yolsuzluğu ve milli irade hırsızlığı olduğunu savundu. 17 Aralık paralel devlet anlayışının ortaya getirdiği bir operasyon olduğunu öne süren Soylu, tam bağımsızlığı tarif etti. Soylu, tam bağımsızlığın Altay Tankı, kısa menzilli cirit füzesi, Marmaray, IMF’ye borcun sıfıra indirilmesi olduğunu söyledi. Soylu, 17 Aralık’ın istiklali, istikrarı ve huzuru kast ettiğini de savundu. CİHAN

Yorumlar