Şule Perinçek : Eşim, Cemaate karşı AK Parti ittifakı konusunda doğruyu söyledi

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek, kendisinin de partinin yöneticisi olduğunu, eşinin söylediği cemaate karşı İşçi Partisi (İP) - AK Parti ittifakını doğru bulduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Şule Perinçek : Eşim, Cemaate karşı AK Parti ittifakı konusunda doğruyu söyledi

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek, kendisinin de partinin yöneticisi olduğunu, eşinin söylediği cemaate karşı İşçi Partisi (İP) - AK Parti ittifakını doğru bulduğunu söyledi. Şule Perinçek, “Bana sorarsanız doğruyu söylemiştir. Türkiye’nin önündeki tehlikelere karşı önümüze ne çıkıyorsa arkamızda kimler varsa hepimiz mücadeleye hazırız.” dedi.

Ergenekon Terör Örgütü davasında örgüt yöneticiliğinden ağırlaştırılmış müebbet hapis alan ve tahliye olan Doğu Perinçek’e Türk Amerikan Dernekleri Kurulu (ATAA) tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde kazanmış olduğu davadan dolayı ödüle layık görüldü. Doğu Perinçek’in yurtdışına çıkış yasağı bulunduğu için eşi Şule Perinçek, ödülü almaya Washington’a gitti. Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Şule Perinçek, eşinin davayı kazandığında cezaevinde olduğunu, ödülü almak üzere Amerika’ya gideceğini aktardı.

Amerika’ya bir anlamda utanarak gittiğini belirten Perinçek, “Bize hiç bir zaman kocanın kolunda Karamürsel sepeti gibi taşınma kültürü verilmedi. Ben isterdim ki Doğu Perinçek kendisi gitsin alsın bu ödülü. Ülkemdeki, demokrasi, hukuk, siyaset adına utanıyorum. Doğu Perinçek’in yurtdışına çıkma cezası var. 6 yıl cezaevinde yattı. Terör eylemleri, darbe girişimleri gibi suçlarla. Çıkış yasağı koymayabilirlerdi. Bazıları girip hemen çıkabiliyor. 6 yıl tutukluluk süresi bile beklenmiyor. Ödül almak için izin de verebilirlerdi.” dedi.

Bir gazetecinin “Doğu Perinçek’in cemaate karşı İP ile AK Parti ittifakı sözleriyle ilgili eşinizle konuştunuz mu? Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine, kendisinin de parti yöneticisi olduğunu, bu konunun parti organlarında konuşulduğunu aktardı. Doğu Perinçek’in bu sözlerini daha sonra tekrarladığını aktaran Şule Perinçek, “Tabi, bunları kendisiyle konuşmak anlamlı olur. Bana sorarsanız doğruyu söylemiştir. Bugün Türkiye’nin önündeki tehlikelere karşı önümüze ne çıkıyorsa arkamızda kimler varsa hepimiz mücadeleye hazırız. Ben dönüp de arkamda Doğu Perinçek’te benzer şeyleri söylüyor. Vatan savunmasına gidiyoruz, Türkiye’nin bölünmesine başına çuval geçirilmesine karşıyım ben. Arkamda Doğu Perinçek gelmezse sen gider misin? diye bana sorarsanız ben giderim. Doğu Perinçek benim genel başkanım eşim, ama bakarım arkamda yok önümde ne tehlike varsa vatanımın birliği bütünlüğü bağımsızlığı için... Biz böyle öğrendik siyaseten. Bana sorsaydınız aynı soruyu ben arkamdan kim gelirse gelsin ‘hoş geldin sefa geldin, başımızın üstünde yeri var.’ Gerçekten yapıyor yapmıyor bu konudaki tartışmaları falan yolda yürürken düzeltiriz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar