Şükür, Başbakan'a 'Dönemin Başbakanı', 'Devrik Başbakan' ifadelerini sordu

Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yalova mitinginde '17 Aralık yolsuzluk...

Google Haberlere Abone ol
Şükür, Başbakan'a 'Dönemin Başbakanı', 'Devrik Başbakan' ifadelerini sordu

Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yalova mitinginde '17 Aralık yolsuzluk operasyonu öncesi polisin kendisi hakkında iddianame hazırladığına ve kendisinden Dönemin Başbakanı' olarak bahsedildiğini söylediğine dair basında çok sayıda haber yer aldığını hatırlatan Şükür, söz konusu iddianamede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 'Dönemin Başbakanı, Devrik Başbakan' ifadelerinin kullanıldığının iddia edildiği ve Başbakan’ın Yalova mitinginde bu iddiasını çelişkili ifadeler ile tekrarlayarak "17 Aralık döneminde polisler tarafından hazırlanan iddianame şimdi elime geçti neler yazıyor biliyor musunuz? Polis, benim için 'Dönemin Başbakanı' diye iddianame hazırlamış" diye ifadeler kullandığı ve bu ifadelerin basına ve kamuoyuna yansıdığının görüldüğünü anlattı.

Hakan Şükür, Başbakan'a şu soruları yöneltti: "Başbakan’ın elinde böyle bir iddianame veyahut fezleke varsa niçin kamuoyu ile paylaşmıyor?

Böyle bir iddia var ise şayet, ispat ve belge gerektirir, söz konusu belgeler nelerdir?

Eğer Başbakan’ın elinde böyle bir belge varsa söz konusu dökümanın altında ilgili savcının ve emniyetin ilgili şube müdürünün sicil bilgileri ve imzası olmalı, bu kişilerin bilgileri savcılık ve emniyet ile paylaşıldı mı? Paylaşıldı ise ilgili savcı ve ilgili şube müdürü hakkında ne tür bir idari işlem yapıldı?

Başbakanlar hakkında savcılık ve emniyet birimlerinin soruşturma yetkileri bulunmamaktadır. Anayasa’nın 100. ve TBMM İçtüzüğü'nün 107. Maddesine göre Başbakan hakkında soruşturma yetkisi TBMM’ye aittir. Cumhuriyet savcısının bunu bilmeme ihtimali var mıdır?" CİHAN

Yorumlar